MWC18 Proximitat

4YFN’18: Barcelona es transforma en la capital europea de les startups

4YFN'18
Dídac Barrena
Escrit per Dídac Barrena

Un any més, en paral·lel amb el Mobile World Congress, a Barcelona també se celebra el 4YFN (4 Years From Now), el congrés on tenen cabuda les petites empreses i startups tecnològiques.

La seva cinquena edició se celebrarà del 26 al 28 de Febrer al recinte del MWC i comptarà amb la presència de més de 600 startups de 145 països.

Les tendències del futur

L’esdeveniment comptarà amb la presència d’experts en IoT, Intel·ligència Artificial o Blockchain, com per exemple, Rob Glaser (RealNetworks), Kathrin Buvac (Nokia), Andrew Bolwell (HP) i Jacinto Roca (Rakuten TV) entre d’altres.

4YFN'18

Rob Glaser, un dels convidats al 4YFN’18

L’organització donarà la possibilitat que les petites empreses que han crescut vinculades a la plataforma 4YFN comparteixin les seves experiències en crear i desenvolupar negocis digitals. Per exemple, es realitzarà una sessió amb Agustín Gómez, cofundador de Wallapop.

També es disposarà d’espai per realitzar reunions i crear vincles entre emprenedors i inversors on es podran presentar tots els projectes o rebre sessions de coaching amb mentors experts del sector.

4YFN'18

4YFN disposarà d’espais per realitzar reunions amb inversors

A la cerca de la millor ‘startup’ digital

Com cada any l’organització vol reconèixer i recompensar el talent premiant la millor startup. Aquest any s’ha modificat lleugerament el format dels premis que inclouran dues semifinals que se celebraran el dimarts 27 de febrer on participaran 10 projectes. Les 5 startups més destacables participaran en la gran final del dimecres 28 de febrer.

També t‘interessarà:  Nokia presenta 5 nous telèfons al MWC

El guanyador tindrà la possibilitat de participar en el 4YFN del 2019 o realitzar una estança a Palo Alto, EUA.

4YFN'18

Un dels guanyadors dels 4YFN Awards 2017

Barcelona és una ciutat de referència

Segons l’informe anual “Startup Ecosystem Overview”, Barcelona s’ha establert com el 5è centre tecnològic més important d’Europa en termes de nombre de startups així com el principal centre d’Espanya, seguit de Madrid, València i Bilbao.

Entre els sectors en auge a Barcelona trobem el comerç electrònic, que ara representa un 24% o les empreses de turisme, que creixen un 10%. Entre els sectors amb més potencial de creixement trobem la Intel·ligència Artificial, la Genòmica, la Realitat Virtual, Realitat Augmentada i Blockchain.

Com a dada interessant, cal dir que la comunitat 4YFN creu que Barcelona podria esdevenir un dels principals centres mundials sobre Intel·ligència Artificial en els 5 anys vinents.

4YFN'18

Zona d’expositors

Més informació | 4YFN

Sobre l'autor

Dídac Barrena

Dídac Barrena

Del 94. Enginyer Electrònic, Industrial i Automàtic. Sempre al dia sobre tecnologia, apassionat de tot el que comenci per "smart" i amant dels jocs amb bona història.