Anàlisi

Anàlisi del Huawei P10, el mòbil de l’excel·lència

Escrit per Miquel Orozco

Aques mes de març surt a la venda el Huawei P10, un dispositiu que va ser presentat a Barcelona pel Mobile World Congress i que promet molt. Des del dia de la presentació l’hem tingut a les nostres mans i si bé no és un dispositiu “trencador”, es pot menjar un bon tros del sector, sobretot per la gent que vulgui una bona càmera o un mòbil amb unes molt bones prestacions.

Després de més de dues setmanes utilitzant-lo com a mòbil principal aquestes són les nostres impressions:

Disseny seguint la línia

El Huawei P10 té un disseny molt refinat. El dispositiu està fet majoritàriament de vidre en la part frontal i metall en la part posterior. Els contorns són arrodonits. Per una banda, això aporta un toc molt “exclusiu”, però per l’altra rellisca a la mà amb molta facilitat.

Un detall que queda molt bé visualment però que alhora aporta una utilitat important és el botó d’encesa del P10. Té un arc vermell al voltant i un tacte més rugós que ajuda a identificar el botó, ja que en el mateix lateral tenim el botó de control de volum i d’encesa. De totes maneres, el disseny recorda amb escreix el de l’iPhone, sobretot pels contorns arrodonits i el disseny fi i estilitzat.

El disseny segueix la línia del seu antecessor, el Huawei P9, amb la gran diferència: el sensor d’empremtes dactilars ha estat desplaçat a la part frontal, una decisió molt criticada per alguns, però molt aplaudida per altres (entre ells, jo), més endavant veureu el perquè.

Rendiment espectacular

El Huawei P10 equipa un processador Kirin 960 fabricat i dissenyat per la mateixa marca i 4GB de RAM. En aquests moments aquestes especificacions són l’estàndard en els terminals de gamma alta i existeixen molt poques diferències, l’important és l’experiència de l’usuari i el comportament del mòbil en el dia a dia.

Després de quasi un mes d’ús del dispositiu he de dir que en cap moment he notat cap “lag” ni retardament del Huawei P10. El rendiment ha estat impecable. Tant en un ús normal del dia a dia com un ús intensiu, ja sigui jugant com realitzant multitud de tasques alhora, el Huawei P10 ha sabut defensar-se.

La interfície de l’usuari i la capa de personalització tampoc han afectat en el rendiment, sent aquesta molt lleugera, o com a mínim, sense repercutir negativament en el rendiment del mòbil (més endavant parlarem de la capa de personalització).

Hem realitzat diverses anàlisis de velocitat, una dels més comunes, AntuTu, on ha aconseguit una nota de 148065, superant al Galaxy S7 de Samsung o el Xiaomi Mi 5, però un pèl inferior a altres dispositius d’alta gamma com són el OnePlus 3T o l’iPhone 7.

Com a conclusió del rendiment ens hem de treure el barret, ja que tot i disposar d’una capa de personalització del fabricant i oferint un processador desenvolupat en la pròpia casa s’ha sabut comportar sense notar cap retardament ni problema en el rendiment, aconseguint funcionar de forma totalment fluïda en totes les situacions, fins i tot les d’estrès.

Càmera exemplar

La característica més destacada és la doble càmera creada conjuntament amb Leica. Està formada per una càmera mono-cromàtica de 20Mpx i una a color de 12Mpx, tot amb una obertura de f/2.2. Això permet crear imatges de molta qualitat. A la pràctica, aquesta característica es tradueix en unes fotografies amb uns colors molt vius i una qualitat en quant a contrasts i saturació molt bons i fidels a la realitat.

Fotografia realitzada amb el Huawei P10

També s’ha de destacar l’estabilitzador òptic (l’element oblidat del Huawei P9). Ja pots tremolar o estar en alguna situació on costi estar quiet, que l’estabilitzador del Huawei P10 fa meravelles. Sobretot es nota quan realitzes vídeos, que arriben a la qualitat professional al tenir una suavitat en el moviment i una estabilització digna de pel·lícula.

EL zoom també és un dels privilegiats d’aquesta renovació. La càmera té un zoom digital de dos augments, això significa que pots fer zoom sense pràcticament perdre qualitat en la imatge. Aquest zoom és espectacular, sobretot en situacions on per mala sort s’està lluny de l’objectiu i no hi ha cap altre remei que fer-lo servir.

Fotografia realitzada amb el Huawei P10

La càmera frontal tampoc té res a envejar. Són 8Mpx que si bé no és cap súper-càmera s’ha d’acceptar que les fotografies no les fa gens malament. Disposa d’una obertura de f/1.9, molt útil per a selfies de més d’una persona.

Bateria suficient

El Huawei P10 disposa d’una bateria de 3200mAh. No és una gran bateria i més tenint en compte que altres dispositius d’alta gamma (i no tant alta gamma) ja treballen amb bateries de 4000mhA.

Malgrat tot, sense ser una bateria que destaqui pels números, resulta suficient per aguantar un dia d’ús moderat-alt. He de dir que els primers dies que vam tenir el dispositiu en les nostres mans no aguantava ni mig dia en un ús alt. No va ser fins que vam rebre una actualització que la bateria ja va augmentar “màgicament”.

En un ús habitual, consultar WhatsApp, navegar per webs, rebre i enviar e-mails, jugar a algun joc… supera perfectament el dia de bateria (encara que segurament al matí del següent dia ja estigui demanant carregar-se).

Si passem ja a un ús una mica més intens, jugar a jocs, veure vídeos… durant hores ja ens aguantarà un dia en prou feines. En el cas que feu un poc ús del mòbil aguanta dos dies perfectament.

La bateria és suficient pel Huawei P10. No és cap meravella ni res que destaqui sobre la competència (encara que en la presentació l’haguessin comparat amb l’iPhone 7), però tenint en compte el sector actual de les bateries tampoc es pot demanar massa. No hem d’oblidar que una major bateria suposa un augment de les dimensions del mòbil. Això sí, tenint en compte les dimensions del Huawei P10 (sobretot el poc gruix) cal dir que no està malament.

També t‘interessarà:  Després de WannaCry

De totes maneres el Huawei P10 disposa de dos modes per estalviar la bateria: mode estalvi de bateria i mode Ultra. El primer és similar a l’estalvi de bateria de què disposen tots els dispositius: baixa la brillantor de pantalla, elimina les animacions, limita les aplicacions en segon pla… En canvi, la segona opció és similar a la que vam veure a Samsung amb el seus Galaxy S6, un mode que et transforma el sistema operatiu del terminal amb uns gràfics i icones molt simples on hi predominen els negres i on només pots fer servir les aplicacions que seleccionis.

Amb aquest últim mode pots aguantar el mòbil viu durant 46 hores amb un 80% de bateria o 29 hores amb un 30%.

Sensor d’empremtes dactilars en la part frontal

La gran diferència del Huawei P10 respecte el seu antecessor (el P9) és que han mogut el sensor dempremtes dactilars a la part frontal. A més, aquest sensor no és un sensor més.

L’experiència utilitzant el Huawei P10 ha estat enormement millorada gràcies al sensor d’empremtes. I pot semblar que és un simple sensor i que en faig un gra massa, però crec que les afirmacions estan fonamentades.

  1. No és un botó: no es pot prémer. És només un sensor.
  2. Permet afegir fins a 5 empremtes.
  3. La detecció és molt ràpida: Passant el dit per sobre en poques mil·lèsimes et detecta el dit.
  4. Passant el dit per sobre, s’obre la pantalla: Si poses el dit correcte sobre el sensor la pantalla es desbloqueja i s’obre a l’escriptori. Se li deixarà de trobar-li utilitat al botó per encendre el dispositiu. Si poses el dit equivocat amb la pantalla apagada, et vibrarà.

A banda de tenir la utilitat com a sensor d’empremtes, també pot realitzar les funcions de “Home”, “Enrere” i “Menú” (els tres botons que apareixen en tots els dispositius Android en la part inferior de la pantalla), tot en un únic botó. Si poses el dit ràpidament realitza la funció “Enrere”, si el poses una estona va a “Home” i si el desplaces d’esquerra a dreta o de dreta a esquerra et mostra les aplicacions que tens obertes.

Aquesta és una altra de les funcionalitats que una vegada la proves en el Huawei P10 ja “des-aprens” com es feia en els altres mòbils. De totes maneres, si no t’agrada aquesta utilitat pots tornar als botons clàssics i te’ls mostra per pantalla.

Molt personalitzable

El Huawei P10 ve equipat amb la capa de personalització estàndard de Huawei, concretament amb EMUI 5.1, una versió presentada amb aquest terminal.

Aquesta capa, a part d’aportar algunes millores a nivell de personalització del dispositiu, disposa d’algunes utilitats molt interessants. La primera a destacar és l’optimitzador de bateria, una eina que t’analitza l’estat del dispositiu i et proposa millores per tal que et duri més la bateria. Des de reduir el temps en què la pantalla es posa en repòs, fins les aplicacions que pots optimitzar. També té una eina per escollir quines aplicacions vols que es tanquin una vegada apaguis la pantalla, per tal que no s’executin en segon pla si no ho desitges, estalviant uns quants minuts o fins i tot hores de bateria.

La configuració del sistema també ha estat optimitzada per tal de fer més fàcil accedir a les diverses opcions, sobretot amb un cercador per trobar les coses més ràpid.

Però un aspecte negatiu d’aquesta capa de personalització són els temes que venen per defecte. Una de les novetats del Huawei P10 és que segons el color que tingui el terminal tindràs un tema diferent (les icones, colors i fons d’escriptori seran diferents). La sorpresa va ser quan en obrir per primera vegada la nostra unitat (de color platejada, per cert) el disseny de les icones i del escriptori era força horrorós segons la humil opinió del redactor (podeu veure com eren les icones en la imatge superior).

Per sort per a tothom, hi ha una aplicació de temes des d’on et pots descarregar temes creats per la comunitat i personalitzar-te l’escriptori al teu gust.

El Huawei P10 (segons el model) permet tenir dues SIMs. És molt útil per la gent que té un número d’empresa, però la dificultat principal és el fet que l’aplicació de WhatsApp només permet un número. Per això el P10 té una funcionalitat anomenada “App Twin”, que et crea el clon d’una aplicació (per ara només està disponible per a WhatsApp i Facebook) i puguis tenir dos comptes diferents en cada aplicació.

El català en el dispositiu

En un món on malauradament no totes les empreses fabricants de dispositius mòbils aposten pel català, s’ha de dir que la feina de Huawei no ha estat malament. Tots els menús, configuracions i opcions del Huawei P10 estan disponibles en català i costa trobar algun text que no estigui traduït.

El que no ha fet és traduir la “Política de Privacitat de Huawei” i l’”Acord de llicència d’usuari final” (que mantenen en castellà), dos documents que, encara que poca gent se’ls llegirà, diuen molt de l’aposta de la marca per l’idioma.

De totes maneres, de cara a l’usuari està quasi en la seva totalitat (per no dir al complet) traduït al català.

Conclusions

El Huawei P10 és un gran dispositiu. És veritat que no té cap característica que el diferenciï enormement de la competència, però és un mòbil ràpid, durador i que no et fallarà.

És molt difícil trobar-li un punt negatiu, ja que tot el que fa ho fa bé. Sí que es troba a faltar alguna característica trencadora, però sembla que els de Huawei han volgut tirar per allò segur i crear un mòbil que no defraudarà al comprador.

El Huawei P10 sortirà a la venda aquest mes de març pel preu de 649€.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers