Anàlisi Google

Analitzem l’Archos Sense 55DC

Escrit per Miquel Orozco

Recentment hem provat dispositius d’alta gamma, però molt fora l’abast gran part de la població. Aquests dies hem volgut provar l’Archos 55DC, un dispositiu que no destaca per les seves altes prestacions sinó pel seu reduït preu situat per sota el llindar dels 200€.

Anteriorment ja hem analitzat altres dispositius de la marca, que es caracteritzen pels seus preus continguts, sense que afecti gaire la qualitat del dispositiu o la potència. L’Archos 55DC és una de les noves apostes de la marca francesa protagonitzada per la seva doble càmera. Anem a entrar en detall:

Disseny força premium

Tenim davant un dispositiu amb una gran pantalla de 5,5 polzades i una resolució de 1280x720px. Aquesta resolució es veu una mica pobre ja que un dispositiu amb aquestes dimensions requereix més definició per poder gaudir d’una experiència plena. De totes maneres provant-ho en el dia a dia tampoc és una gran pega, sinó que després comentarem com es beneficia la bateria de disposar d’aquesta resolució.

Els materials són principalment metàl·lics excepte els laterals superior i inferior que són de plàstic. Aquests materials donen una experiència força “premium” al dispositiu i s’agraeix quan el tens a la mà. Aquest aspecte sumat a que no es tracta d’un dispositiu amb gaire grossor ajuda a mantenir aquest aspecte de mòbil “vip”.

L’últim detall que no podem passar per alt són els marges. Tenim davant uns marges força pronunciats, tant en la part inferior i superior com en els laterals de la pantalla. Per una persona que porti temps amb dispositius de gamma baixa-mitjana potser no els notarà gaire, però algú que segueixi la tendència actual de reduir marges o hagi tingut abans algun mòbil de gamma alta ho notarà i no li resultarà gaire agradable pel dia a dia, ja que la proporció de pantalla-dimensions del dispositiu és força baix (comparat amb gran part dels mòbils de gamma mitjana que actualment estan al mercat).

Doble càmera

Com hem comentat abans, la característica estrella de l’Archos 55DC és la doble càmera. La primera càmera de 13Mpx amb un sensor Samsung s’encarrega de capturar els detalls i colors de la fotografia mentre la segona càmera permet realitzar l’efecte d’enfocament una vegada realitzada la fotografia.

En el dia a dia hem de dir que aquesta càmera no està al nivell dels bucs insígnia de les grans marques, però per ser un dispositiu que emmarcaríem dins la gamma mitjana-baixa la càmera no està gens malament. Captura prou bé els detalls amb bones il·luminacions. El que es podria millorar és el temps de realització de la foto des que prems el botó de capturar fins que es realitza la instantània. Hi ha un temps a l’hora de disparar la fotografia que es pot millorar, sobretot per gent que no té un pols molt estable, ja que li pot aparèixer la fotografia moguda.

Parlant de la càmera frontal tenim una de 5Mpx amb flaix. És un dels pocs mòbils que actualment hi ha al mercat amb flaix frontal i en algunes situacions amb poca lluminositat s’agraeix (sobretot si ets un amant als “selfies”, encara que no sigui el meu cas). En quan a qualitat traiem una conclusió similar amb la càmera posterior, no destaca però és més que suficient per la majoria de la gent.

També t‘interessarà:  Coneix els nous Motorola Moto G6, G6 Plus i G6 Play

De totes maneres en trets generals i tal i com hem comentat, la càmera és millorable però tampoc és dolenta i per una persona que no es vulgui gastar molts diners pels seu mòbil és més que suficient i al nivell de la seva competència.

Bateria suficient però lenta

La bateria és de 3000 mAh, petita en comparació a la mitjana que es mou actualment al mercat, però si recordeu hem comentat que la pantalla és de 720p. Això compensa totalment la balança i permet que la bateria aguanti a la perfecció un dia d’ús normal.

Fins i tot amb un ús no gaire forçat pot aguantar més d’un dia, arribant gairebé als dos. El que trobem a faltar en aquesta bateria és un sistema de càrrega ràpida, ja que triga unes 4 hores en realitzar una càrrega completa de 0 a 100. L’Archos 55DC equipa una entrada per a càrrega i transferència d’arxius USB Tipus-C, però no l’acaba d’aprofitar al no disposar d’algun sistema per a carregar la bateria amb un menor període de temps.

De totes maneres, i encara que no equipi una càrrega ràpida, la bateria aguanta més que suficient, un aspecte que últimament no tots els mòbils poden presumir.

Sensor d’empremtes en la part posterior

Com ha estat la moda en els últims llançaments, l’Archos 55DC també disposa d’un sensor d’empremtes dactilars. Aquest sensor està molt ben estilitzat en la part posterior, amb un cercle platejat que l’envolta. Aquest sensor detecta ràpidament l’empremta i desbloqueja el mòbil en cas que sigui l’empremta del propietari.

El sensor és força ràpid i a diferència d’altres mòbils (com el Samsung Galaxy S8+) on també disposava el sensor en la part posterior, aquest és molt més fàcil de trobar a cegues gràcies al petit desnivell que té.

Rendiment digne de la seva gamma

Hem deixat per últim l’apartat de rendiment, i és que al no tractar-se d’un dispositiu d’alta gamma aquest apartat no pren tanta importància, ja que l’important és que funcioni correctament amb les aplicacions habituals.

L’Archos 55DC equipa un processador Mediatek MT6737 de quatre nuclis a 1.5GHz. Es tracta d’un processador de gamma baixa-mitjana i per això tampoc podem esperar un alt rendiment en jocs o aplicacions pesades.

La velocitat general del mòbil no és lenta, si bé les transicions son lentes (ja que estan configurades així) dins les aplicacions el rendiment és fluid i força estable per tractar-se d’un dispositiu d’aquestes característiques. Podríem dir que no té un rendiment per tirar coets però suficient per la gent que vol un mòbil per un ús diari i sense gaires jocs potents.

Conclusions

Estem davant un mòbil amb unes especificacions ajustades però suficients per a qui vulgui un mòbil per fer servir les aplicacions clàssiques, escoltar música i fer alguna que altra foto. El sensor d’empremtes ajuda molt a valorar positivament el dispositiu, ja que aporta molta qualitat i junt amb l’aspecte premium que desprèn estem davant un dispositiu a tenir molt en compte per qui no vulgui gastar-se mitja nòmina amb el seu mòbil.

I parlant del preu, està a la venta per 179,99€ en la web oficial, un preu gens desorbitat per les característiques i funcionament del terminal.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!