Android Últimes notícies

Android O veurà la llum quan als EUA es faci fosc

Dídac Barrena
Escrit per Dídac Barrena

La nova versió el sistema operatiu del conegut robot verd, anomenada Android O, ja té data de presentació oficial. La vuitena versió d’Android veurà la llum al públic general demà 21 d’agost del 2017.

Tot preparat per l’eclipsi de sol

Coincidint amb un dels esdeveniments astronòmics més important de l’any als Estats Units, Google ha decidit coordinar l’eclipsi de sol amb la presentació de la versió final del seu nou OS.

Concretament serà presentat demà a les 2:40 PM EST (20:40 h espanyoles) i es podrà seguir en streaming a la web oficial d’Android.

Il·lustració de la web d’Android O

Principals novetats d’Android O (v8.0)

Actualment, les principals novetats que s’han pogut provar a les versions beta han estat les següents:

  • Notification dots: Permetrà veure ràpidament notificacions des de la mateixa icona de l’app, sense necessitat de desplegar el centre de notificacions.
  • Notification channels: Permetrà categoritzar les notificacions i millorar la gestió d’aquestes. També es podrà descartar temporalment certes notificacions per tornar-les a rebre passat un temps.
  • Picture in picture: Permetrà visualitzar vídeo en qualsevol moment gràcies finestres flotants.
  • Smart text selection: Fent ús d’Intel·ligència Artificial, Google assegura que podrà preveure quin text vol copiar l’usuari. També identificarà el tipus de text que es tracta i ens oferirà accessos directes a apps com Google Maps, llibreta de direccions o el telèfon.
  • Wi-Fi automàtic: El dispositiu serà capaç de detectar quan es troba dins d’una zona de confiança i podrà encendre i apagar el Wi-Fi de manera automàtica. Aquesta funcionalitat ens permetrà estalviar bateria i dades mòbils

Logotip d’Android O

¿Quin serà el nom de la nova versió?

Tots coneixem la tradició d’anomenar les versions d’Android amb dolços seguint l’ordre alfabètic. Després de Nougat, toca la lletra O i sembla que Oreo té totes les paperetes.

Històric de les versions d’Android. Font: The Verge

Evan Blass (@evleaks), conegut per les seves precises filtracions, ha fet broma amb l’eclipsi de sol tot revelant el possible nom d’Android O.

Font | The Verge

També t‘interessarà:  Xiaomi presenta nous dispositius per aquest 2018

Més informació  | Android

Sobre l'autor

Dídac Barrena

Dídac Barrena

Del 94. Enginyer Electrònic, Industrial i Automàtic. Sempre al dia sobre tecnologia, apassionat de tot el que comenci per "smart" i amant dels jocs amb bona història.