Llançaments del mes Opinió Videojocs

Any 2017: Un gran any per als videojocs

Jesús Cinto
Escrit per Jesús Cinto

Cada any surten milers de videojocs a la venda. Ara, amb el format digital ja establert, els títols i les vendes es disparen. No només això, també la qualitat ha anat en augment. Això és molt respectiu, però ja no podem comptar amb els dits de la mà els GOTY (Game Of The Year) que surten cada any. Aquest any hem tingut milers de candidats a millor joc de l’any i volem fer un recopilatori ràpid per tenir-ne consciència.

Un inici d’any espectacular

Ja sigui per alguns retards de llançaments o per evitar la campanya de tardor, cada vegada hi ha més títols a principi d’any. Els títols s’acumulen i acabem tenint moltes entregues en el període d’hivern i altres a finals d’any. Només mirant els llançaments de principi d’any els jugadors podem estar contents. Tenim grans llançaments com Resident Evil 7, un joc que va tornar a agradar. En resum, un gran èxit tant a Youtube com a Twitch.

Tot això no s’atura al mes de gener. Al mateix febrer surten títols com Nioh, For Honor o Hollow Knight. També, el llançament en accés anticipat de PlayerUnknown Battlegrounds, el joc de moda, va superar fa poc els 2 milions de jugadors simultanis a Steam i més de 10 milions de còpies venudes.  Malgrat això, la primera gran lluita pel GOTY comença al mes de març. Sí, tan aviat. Tot i que en altres anys no sortien jocs destacats en aquest mes, hem tingut el llançament d’Horizon Zero Dawn exclusiu per a PlayStation 4 i amb el llançament de la nova consola de Nintendo, Switch, el gran candidat a joc de l’any: The Legend of Zelda: Breath of the Wild. 

Final d’any d’escàndol i el 27 d’octubre

Passant per bons llançaments a l’estiu, com Splatoon 2, Arms, el nou títol del professor Layton o el DLC d’Uncharted, arriba el mes de setembre. No només arriba la tardor i el fred (o no, perquè hi ha temperatures dignes d’estiu), també arriba la campanya de Nadal. A conseqüència, se’ns presenten un munt de llançaments destacats. Tenim shooters com Destiny 2 i, el novembre, el desitjat Call of Duty WWII i el cinemàtic Star Wars Battlefront II. Tot això a més dels jocs esportius anuals com PES 2018, NBA 2k18 o FIFA 18. Jocs de conducció com Project Cars 2, més endavant Forza Motorsport 7 i el recent Gran Turismo Sport. L’exitós i meravellós Cuphead que ha enamorat per la seva estètica tot i la seva elevada dificultat. I, el mes de desembre, Xenoblade Chronicles 2.

També t‘interessarà:  Coneixem gairebé tots els detalls del Call Of Duty: Black Ops 4

Potser hem omplert la teva lectura de massa títols i segurament ens n’hem deixat molts. Malgrat això, ens n’hem deixat alguns a consciència. El passat 27 d’octubre passarà a la història. No, no només políticament. En el món dels videojocs van coincidir els llançaments de tres títols i qualsevol dels tres pot ser guanyadors de qualsevol premi. Ens referim a l’Assassins Creed Origins, la tornada de la famosa saga que després d’un descans arriba amb més força i amb canvis importants. Wolfenstein II: The New Colossus, el segon títol de la saga que ens va sorprendre gratament en la primera entrega, porta un joc single-player que feia temps que no vèiem en un shooter. Per acabar, Super Mario Odyssey. El famós fontaner arriba a Nintendo Switch amb milers de mons oberts, canvis i noves mecàniques. Un joc que ens fa treure la gorra.

Tenir gran quantitat de títols és un problema?

El millor any dels videojocs és també el pitjor any per al venedor. Al final, amb tants títols costa molt decidir quin comprar. Es troben grans jocs que no venen el suficient per problemes de calendari i reben moltes pèrdues. També, des del punt de vista del consumidor, és grat tenir una gran competència. I malgrat tot, alhora, tampoc hi ha temps físic suficient per poder jugar a tot. Que surtin tants jocs provoca males notes als estudiants i, als que treballem, que arribem tard al lloc de feina!

Falta poc per la sortida de la nova consola de Microsoft, Xbox One X. I ja sabem que l’any que ve tindrem títols com Red Dead Redemption 2, Dragon Ball FighterZ o potser títols The Last of Us Part II Metroid, sobre els quals encara no tenim gaire informació. Sembla que la tònica es repeteix, i ho celebrem.

Sobre l'autor

Jesús Cinto

Jesús Cinto

Enamorat dels videojocs des de que tinc sentit comú. Puc jugar a tot i a totes hores. E-sports, jocs indies, tecnologies... dormir és secundari.