Mòbil MWC18 Proximitat

Aquestes són algunes de les aplicacions catalanes presentades a 4YFN

Escrit per Marc Celeiro

Des de fa 5 anys, durant la setmana del Mobile World Congress, se celebra la fira 4YFN (4 Years From Now), dedicada a la connexió d’start-ups amb empresaris i corporacions. Durant els dies que s’ha dut a terme hem cercat els projectes catalans més interessants, dels quals n’hem fet un petit recull que de ben segur us agradarà molt. Som-hi!

Dribo: Treu-te el carnet de conduir des del mòbil

Dribo és una aplicació desenvolupada a Barcelona que permet treure’t el carnet de conduir des del mòbil. Tota la part teòrica es realitza a partir d’uns exercicis i uns exàmens realitzats des de la mateixa plataforma. La part pràctica es reserva també a través de l’aplicació i es realitza en algun dels punts oficials de la DGT.

De moment, aquest programari està en fase de desenvolupament. Per aquest motiu, tot i que la part teòrica es pot realitzar a tot Catalunya i Espanya, la part pràctica tan sols està disponible a Barcelona.

Actualment compten amb tres tarifes:

  • Teòrica + pràctica: 149€
  • Pràctica (reserva a través de l’aplicació): 25€
  • Teòrica + 10 pràctiques: 349€

L’aplicació està disponible en català, castellà i anglès a Google Play i App Store.

The app was not found in the store. 🙁

Més informació | dribo.es

Flyshionista, l’app que connecta la moda i els viatges col·laboratius

Entre les apps presentades en aquesta fira destaquem la de Flyshionista, que permet comprar articles (sobretot roba i complements, però també hem vist articles tecnològics) que es trobin només disponibles en un altre punt del món i que un viatger que faci la ruta fins al teu destí aprofiti per portar-te’l i guanyar diners.

També t‘interessarà:  Viciats #6 T2: S'olora el Mobile World Congress 2018

En aquest cas, l’aplicació també està disponible en català, castellà i anglès però tan sols per a sistemes iOS.

Més informació | flyshionista.com

GasPort: Omple el dipòsit de manera ràpida i barata

GasPort és un altre projecte desenvolupat a Barcelona que tracta de cercar la benzinera més barata a prop teu. Les dades, que les agafa del Ministeri d’Indústria, es mostren en un mapa on es poden veure les diferents benzineres. Actualment també estan provant un sistema per pagar directament des de l’aplicació, però en aquests moments només està disponible en dues benzineres de l’àrea de Barcelona.

Actualment només està disponible en castellà però en els pròxims mesos esperen tenir més idiomes enllestits, entre els quals es troba el català. Tot i això, ja es pot descarregar tant per a sistemes Android com iOS.

The app was not found in the store. 🙁

Més informació | gasport.es

Sobre l'autor

Marc Celeiro

No paro mai quiet. M'encanta desenvolupar aplicacions i trastejar ordinadors i mòbils. A vegades també faig webs i escric articles. Suposo que sóc una mica friqui de la informàtica...

  • Dribo

    Gràcies pel post. 🙂