Google Últimes notícies

Arriba el català a Gboard en la seva última actualització

Alex Ruesga
Escrit per Alex Ruesga

Ja us hem parlat anteriorment del teclat de Google com l’alternativa perfecta al teclat estàndard d’iOSGboard és un teclat gratuït que inclou una àmplia gamma d’utilitats força interessants per millorar la productivitat del nostre dispositiu.

La setmana passada aquest teclat va ser actualitzat per part de Google amb unes petites novetats que us comentem a continuació.

Ara Gboard ens permet cercar Doodles des del mateix teclat, però fins ara només ens deixava cercar informacions i enllaços de Google.

El dictat per veu per fi arriba al teclat. Tots coneixem el dictat per veu de Google que s’inclou a la majoria de teclats estàndards d’Android, Apple té el seu propi dictat per veu en el seu teclat, però fins ara els usuaris de Gboard no podíem utilitzar la funció de dictat per veu de Google. Amb aquesta actualització, mantenint la tecla de la barra de l’espai, podrem utilitzar-la.

Google ha inclòs 15 idiomes més al seu teclat com pot ser el txec, el polonès, el finlandès… I per fi, el català!

També t‘interessarà:  Wiko renova la seva gamma de productes al MWC

Per a aquells que ja utilitzàvem el teclat és molt fàcil: anirem a l’aplicació de Gboard i allà inclourem el català com a llengua que utilitzem. Aquesta és una gran notícia per a aquells que escrivim en diferents idiomes i un d’ells és el català. Recordem que Gboard té la funcionalitat multilingüe, on el mateix teclat reconeix quin idioma estàs utilitzant i s’hi adapta. Tot això per evitar el mal de cap d’anar canviant de teclat cada dos per tres depenent de l’idioma en què parlis.

Aquestes són les novetats més destacables de l’última actualització de Gboard. Si vols conèixer les seves altres funcionalitats, et recomanem que llegeixis aquest article on et vam presentar per primer cop el teclat de Google.

Sobre l'autor

Alex Ruesga

Alex Ruesga

M'apassiona la tecnologia, crec que ens ha aportat moltes millores al nostre dia a dia i encara ho farà més, per això hem de ser crítics i tenir compte de què ens envolta.