Videojocs

Arriba la nova Xbox One X, la consola més potent

Escrit per Miquel Orozco

Aprofitant l’E3, Microsoft ha presentat la seva nova consola. Fa uns mesos us vam parlar de la Xbox Scorpio, el que havia de ser el relleu de la Xbox One, però sembla que no acabarà de ser del tot.

Aquesta nova consola l’han presentat avui amb el nom de Xbox One X (ja que “Scorpio” era el nom en clau) i apunta molt alt, despuntant-se fort de la seva competidora PlayStation 4.

En què destaca la Xbox One X?

La Xbox One X disposa de joc natiu en 4K. Es tractaria de la resposta a la PlayStation 4 Pro que ja tenia 4K.

Però aquí no es queda tot, ja que les característiques tècniques són molt potents pel que estem acostumats en el món de les consoles de sobretaula. Les especificacions completes són:

Processador 8 núclis AMD x86 (2,3 GHz)
GPU 40 unitats de computació (fetes a mida) a 1172 MHz
Memòria 12GB GDDR5 (326 GB/s)
Disc dur 1TB
Lector 4K UHD Blu-ray

On està la novetat és en els 6 Teraflops de la seva targeta gràfica, força lluny dels 4 Teraflops de la PlayStation 4 Pro o dels 1,5 de la Xbox One S.

També destaquen les seves 12GB de memòria gràfica, que ofereixen un ample de banda de 326 GB/s que segur que aporten una experiència en els jocs increïble.

El 4K també va més enllà i permetrà carregar discs Blu-ray/DVD en 4K tant siguin jocs com vídeos o fins i tot reproduir continguts en aquesta resolució de Netflix o Amazon Video. Pel so disposem de la tecnologia Dolby Atmos.

També t‘interessarà:  SNES Mini: Torna a viure els 90

En quan a la capacitat tenim 1TB que potser se’ns quedarà una mica curt tenint en compte que els vídeos i jocs en 4K ocupen molta capacitat. Encara que gràcies a que disposa de 3 entrades USB 3.0 podrem connectar algun disc dur extern per augmentar la capacitat.

Retrocompatibilitat amb els jocs

No hi haurà problema en jugar a videojocs que han estat creats per l’anterior Xbox One ja que tots seran compatibles, fins i tot els retrocompatibles amb la Xbox 360 també ho seran.

Un detall important és que els desenvolupadors que ho desitgin podran adaptar els videojocs que ja estan a la venta en 1080p en l’anterior Xbox One per la nova Xbox One X per tal de poder disfrutar d’una experiència 4K, encara que aquell joc no hagi estat desenvolupat expressament per aquesta consola.

Tampoc hi haurà jocs exclusius per aquesta consola sinó que tot l’ecosistema Xbox One podrà jugar als mateixos jocs, tinguis la consola que tinguis (One, One S o One X).

Preu i disponibilitat de la Xbox One X

Quan van aparèixer les primeres especificacions de la Xbox Scorpio es va començar a especular amb el preu. Alguns deien que seria barata, altres que superaria els 600€… i el preu sembla que es queda en 499€.

No és un preu assequible per a totes les butxaques però per les especificacions tècniques no està gens malament i força contingut.

En quan a la disponibilitat, la tindrem a les nostres botigues habituals el 7 de novembre, a punt per les compres nadalenques.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers