SCEWC SMWC

Benvinguts a la ciutat del futur: Arrenca l’Smart City Expo World Congress!

Escrit per Miquel Orozco

Des d’avui dimarts 14 de novembre de 2017 comença una nova edició del Smart City Expo World Congress, un esdeveniment especialitzat en aportar les novetats del sector de les ciutats intel·ligents, que està més aprop del que ens pensem.

Aquesta edició s’estrena amb una novetat molt destacada com és un nou congrés “fill” que allotja, anomenat Smart Mobility World Congress que a diferència de l’anterior està enfocat en la mbilitat intel·ligent, des dels transports fins les tecnologies que incorporaran.

Aquests congresos estan separats en diferents àmbits. Per una banda tenim la zona d’exposició on les empreses exposaran les seves novetats. Alguns d’aquests expositors son Microsoft, Seat, Siemens… empreses que ja coneixien i que disposen d’un gran capital al darrere però també s’hi exposaràn ajuntaments i ciutats, com és la ciutat de Barcelona, Nova York, Roma, Tel Aviv, Milà, Brusel·les i moltes més.

SCEWC16-Expo-03_pcatala

Aquestes ciutats expositores aportaran diferents punts de vista i podrem comparar en què aposten les ciutats d’arreu del món.

Per una altra banda hi han les keynotes y xerrades de ponents de gran calibre com són alcaldes de diferents ciutats que expliquen de primera mà els problemes que hi veuen en el sector i les seves vivències per millorar la vida dels seus ciutadans. Però també hi ha xerades d’empreses del sector de les noves tecnologies on presenten els seus productes i solucions com és Hyperloop, el projecte d’Elon Musk (el conegut fundador de Tesla) que pot esdevenir el mitjà de transport del futur, que viatjaria per dins d’una espècie de tubs.

La temàtica de l’edició d’aquest any es mou en 8 pilars: Governació, Economia, Societat, Mobilitat, Sostenibilitat, Dades i tecnologia, Ciutats segures i economia circular.

Avui només comença el que serà una edició molt interessant, però fins al dia 16 tindrem a Barcelona el centre neuràlgic de les ciutats intel·ligents. Nosaltres hi assistim i hi farem una extensa cobertura.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!