Barcelona Games World 2017 Esdeveniments

La bogeria de la Game Jam al BGW

Jesús Cinto
Escrit per Jesús Cinto

De mica en mica, la Barcelona Games World es comença a omplir de milers de jugadors. Tots volen jugar als títols més destacats com Super Mario Odyssey, Dragon Ball FighterZ o Star Wars Batlefront II, però no tot és jugar. A la fira també hi ha espai per a la creació dels videojocs i, en aquesta segona edició, se celebra la Game Jam!

30 hores d’autèntica bogeria

La Game Jam és un esdeveniment informal que se celebra els dies 6 i 7 d’octubre on equips de 4 a 5 persones treballen durant 30 hores per crear un joc des de zero amb un tema principal en comú. Aquest grup està construït per programadors, dissenyadors i un artista. La competició va començar ahir al matí a les 10.30h, quan el director general de la fira ba donar la benvinguda als participants, premsa i aficionats que estàvem allà. A continuació li tocava el torn a José María Moreno, director general de l’Associació Espanyola de Videojocs. El seu discurs enfocat als futurs professionals animava als participants a continuar amb els estudis, ja que són el futur de la indústria. I més endavant, el torn d’anunciar el tema del videojoc. Coincidint amb el dia mundial del somriure, s’ha escollit com a tema principal.

També t‘interessarà:  Alcatel presenta 5 nous mòbils a dos dies del MWC

El millor premi és l’experiència

Es respira una aura competitiva perquè tots volen guanyar. Tot i això, l’objectiu principal és passar-ho bé i aprendre moltíssim. Dins del tema principal,  es deixa lliure la creativitat i les bones idees. És una cursa contrarellotge, però hi ha professionals del sector que els ajuden. Això els ajuda a agafar molta experiència de primera mà. També, òbviament, se’ls força a treballar en equip per guanyar el premi a millor joc.

El jurat premiarà els millors treballs tenint en compte les següents categories:

  • Millor joc. 5 bitllets dobles a escollir entre París, Tolouse, Marsella i Lyon i 500 euros en metàl·lic per BANDAI NAMCO.
  • Joc més original. Premi en metàl·lic de 300 euros per BANDAI NAMCO.
  • Millor concepte artístic. Premi en metàl·lic de 300 euros per BANDAI NAMCO.
  • Premi a l’innovació tecnològica. Premi en metàl·lic de 300 euros per BANDAI NAMCO.
  • Premi especial. Un regal d’un pack de 5 jocs per PS4 (Final Fantasy XII: The Zodiac Age, Ark: Survival, F1 2017, Marvel Vs. Capcom Infinite i Dragon Quest XI) per Koch Media.

Sobre l'autor

Jesús Cinto

Jesús Cinto

Enamorat dels videojocs des de que tinc sentit comú. Puc jugar a tot i a totes hores. E-sports, jocs indies, tecnologies... dormir és secundari.