Automobile Barcelona 2017 Proximitat

Catalonia Living Lab: Catalunya com a “testbed” del cotxe autònom

Escrit per Miquel Orozco

Catalunya vol liderar no només el sector de l’automòbil, sinó també el de les noves tecnologies. Això ho diem perquè en l’Automobile Barcelona hem descobert un projecte del Clúster de l’Automoció conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i el Mobile World Capital Barcelona.

En què consisteix el Catalonia Living Lab?

Bàsicament s’han posat a disposició de les empreses algunes carreteres de la nostra xarxa per a que les empreses puguin provar les seves noves tecnologies aplicades a l’automoció. Hi ha des de carreteres grans com l’AP-7, d’altres interurbanes, ciutats, zones industrials i fins i tot circuits com el de Montmeló.

Per a posar-nos en situació: Si una empresa vol provar una nova tecnologia per a vehicles pot demanar al Servei Català de Trànsit un permís per provar-la en la nostra xarxa de carreteres, tot sense tallar el trànsit en cap moment. Tant poden ser tecnologies per a cotxes autònoms, GPS… qualsevol tecnologia aplicada a vehicles que requereixin alguna prova en carretera.

També t‘interessarà:  La HackatH2On 2017 arriba a la seva fi

Aquesta estratègia està ideada per a que les empreses automobilístiques, tant nacionals com internacionals vinguin a Catalunya a provar les seves tecnologies, convertint-se el nostre país en un líder de les noves tecnologies aplicades a vehicles. També ens han comentat que tant poden ser empreses grans, com mitjanes o petites, fins i tot poden ser particulars que personalment hagin creat algun producte o tecnologia.

Amb aquesta aposta del Servei Català de Trànsit, Catalunya s’obre a empreses estrangeres demostrant que som un país modern i que aposta per les noves tecnologies aplicades als vehicles, oferint tot tipus de facilitats per a que puguin desenvolupar les seves activitats al nostre país.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers