Proximitat

Comprar i vendre cotxes online és una realitat, parlem de Webycar

Raquel Casals
Escrit per Raquel Casals

Cada cop més, les facilitats per poder dur a terme comandes des de casa es multipliquen. Les grans empreses estan oferint aquest tipus de serveis que permeten comprar productes molt diferents només tenint accés a internet. Aquest és el cas també d’una empresa catalana, Quadis, que ha iniciat el negoci Webycar, una plataforma online de compra i venda d’automòbils.

El sistema de compra i de venda

El sistema de venda és senzill. En cas que es tingui un cotxe per vendre, el procés consta de dues parts: una taxació online i una comprovació i revisió de l’estat del vehicle a casa del propietari. Passades aquestes dues fases, el cotxe es compra al mateix moment.
Si es tracta d’un interès en comprar-ne un, només cal fer un cop d’ull al catàleg online, al seu lloc web. Tot el que se’n pot saber és a través de fotografies i un vídeo en 360º, que acompanya totes les espeficacions del vehicle. Un cop feta la compra en línia, també s’escull entre dues possibilitats per tenir-lo: o directament a casa, o anant-lo a buscar a una de les seves dues instal·lacions (que es troben a Barcelona i a Sant Boi de Llobregat).

Es tracta d’un equip expert, atès que l’empresa catalana Quadis té 77 anys d’experiència. Tot i això, si les coses no surten com un voldria, existeix la possibilitat de retornar el vehicle i recuperar els diners. Per fer-ho, caldrà que es decideixi abans que no passin 10 dies i sempre que no s’hagin recorregut 1000 km.

També t‘interessarà:  Xiaomi inaugura la seva primera botiga a Barcelona

El primer mig any del llançament de Webycar

Durant els primers mesos de llançament, tenint en compte que van començar el projecte online el juliol passat, s’han venut més de 300 vehicles, ja fossin seminous, de km0 o d’ocasió. La seva oferta abasta fins a 40 marques diferents, entre les quals podríem destacar el protagonisme de Nissan, Citroën, Opel, Renault, Seat i Mercedes.

Cal esmentar també que accentuen la seva motivació de millora contínua, per la qual cosa sempre estan mirant de millorar la seva pàgina web, per tal de facilitar encara més l’experiència del client. D’aquesta manera, cada cop hi ha més filtres per tal que la recerca del comprador pugui estar condicionada a paràmetres com ara el número de places, el tipus de font de combustible o el tipus de canvi de marxes, entre d’altres.

Sobre l'autor

Raquel Casals

Raquel Casals

Pirata de Melêe Island, grammar nazi i fanàtica dels videojocs. La triforça m'ajuda a tenir cura del català.