Últimes notícies

Connectats o infeliços: L’informe PISA mostra la dependència dels estudiants

Escrit per Miquel Orozco

Ahir l’OCDE va presentar l’Informe PISA 2015 sobre el benestar dels estudiants, on analitza els índexs de felicitat de més de mig milió d’estudiants de 15 anys en 72 països, on entre diversos indicadors, tracten la repercussió de l’ús dels dispositius mòbils i la connexió a Internet en la seva felicitat.

A Espanya tots sabem que fem un gran ús d’Internet, sobretot en les xarxes socials i les aplicacions de missatgeria, però ara un estudi oficial ens demostra en dades la influència d’aquesta dependència a Internet en el benestar i la felicitat dels estudiants.

Les dades són impactants: 7 de cada 10 estudiants espanyols se senten “molt malament” i estressats quan no es poden connectar a Internet. En termes generals passen al voltant de 3 hores diàries utilitzant Internet entre setmana i 3,5 hores diàries els caps de setmana. Això ho podem comparar amb altres països: mentre que la mitjana dels països passen 146 minuts diaris connectats a Internet, a Espanya la xifra augmenta a 167 minuts entre setmana.

També t‘interessarà:  Intel contraatacarà amb els Core i9

Això en la mitjana, però hi ha un 22% dels estudiants que passen més de 6 hores diàries, aquests la OCDE els anomena “usuaris extrems”. Aquest és un indicador que fa servir la OCDE per comparar la dependència a Internet entre els països.

Si comparem aquests estudiants super-connectats amb els que passen 3 hores diàries, els primers obtenen 35 punts menys en les proves de Ciències en el informe PISA i mostren una menor satisfacció amb les seves vides. També acostumen a participar menys a classe, hi falten més i arriben tard més freqüentment a les escoles.

Aquestes dades semblen indicar que com més hores passen els estudiants connectats a Internet menys feliços són. Està clar que les noves generacions són les “generacions connectades”, però ara la feina serà valorar fins a quin punt aquesta connexió constant és beneficiosa per la nostra salut i felicitat.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers