Microsoft

Cortana arriba a casa: Microsoft presenta el seu termòstat

Escrit per Miquel Orozco

L’Internet de les coses (IoT) és el futur, tot apunta a que viurem en cases totalment connectades amb els avantatges i inconvenients que això provoca (potser haurem de dir adéu a la privacitat).

I Microsoft fa un nou pas per a formar part del disseny de la nostra casa, presentant el seu primer termòstat que equipa Cortana per a que el seu assistent virtual pugui ser present a tot arreu. Per a crear aquest dispositiu, els de Redmond s’han unit amb Johnson Controls que és qui fabricarà aquest termòstat anomenat GLASS.

En el vídeo superior es pot apreciar el disseny i les funcions que disposarà. El disseny és molt refinat amb una pantalla tàctil translúcida i amb una interfície que sembla molt cuidada. Si parlem de les funcions podrem veure el consum d’energia, la qualitat de l’aire, veure la informació del nostre calendari i amb un menú molt visual podrem configurar la temperatura en la que volem que es mantingui la nostra habitació o casa.

Utilitzarà el sistema operatiu Wondows 10 IoT Core, un sistema operatiu específic per a dispositius de l’Internet de les Coses i tindrà suport per veu de l’assistent virtual de Microsoft: Cortana.

També fan èmfasi en la intel·ligència del dispositiu, que mitjançant diversos sensors sabrà si estem en l’habitació o no i monitorarà la qualitat de l’aire de dins i fora de casa. Aquesta “intel·ligència” s’utilitzarà per estalviar el màxim consum d’energia possible.

Per ara encara no se sap si GLASS sortirà a la venda per consumidors o si estarà enfocat a empreses i comerços, pel menys tal i com es veu en el vídeo. S’haurà d’esperar a veure si finalment surt a la venda per a consumidors o si pel contrari només es tracta d’un prototip per mostrar tot el potencial que té Cortana i el Windows 10 IoT Core.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!