Automobile Barcelona 2017

Cròniques de l’Automobile Barcelona: Dijous 11

Escrit per Miquel Orozco

Avui ha estat el primer dia de l’Automobile Barcelona, el que pot ser l’esdeveniment més gran del sector de l’automòbil del món. El dia ja ha finalitzat i us portaré les cròniques personals (ja trobava a faltar aquest format) del primer dia del renovat saló.

Poca gent

Dijous només hi podien accedir periodistes o gent que hagi comprat el seu passi (o que li hagi tocat en el sorteig de PCatalà!), és per això que l’ambient era força tranquil i els cotxes estaven molt lliures per a provar.

Fins i tot comentant-ho amb la gent dels expositors, s’han pres amb calma el dia sabent que hi hauria poca gent pero disfruten els pocs dies de tranquil·litat que tenen abans que arribi tota la gent a partir de dissabte. Potser és d’estar acostumat als congressos més enfocats al públic professional, però que els expositors et puguin parlar en català i puguis tractar i remenar cotxes parlant en la teva llengua és molt més còmode i s’agraeix.

Es respira experiència

Aquest és un saló que es celebra a Fira de Barcelona de Montjuïc, al mateix recinte que es va celebrar el Barcelona Games World. Comparant-ho amb aquest últim, la organització del saló ha estat molt més professional i tant la ubicació dels stands com del tracte als periodistes -fins i tot en l’esmorzar que donaven a base de pastes, tot sigui dit-. El terra emmoquetat i tot brillava, un entorn on en cap moment s’ha trobat en falta una paperera per exemple, tot estava molt ben pensat i muntat.

Aquí és on es nota que el Saló de l’Automòbil s’ha estat desenvolupant des del 1919, l’experiència en aquest aspecte es nota.

Trucs pels assistents

Si assistireu demà amb un passi del Connected Hub us vull donar algun consell. És el meu primer any que assisteixo a un Saló de l’Automòbil, i sent franc, aquest sector no és que m’apassioni en excés, sobretot em cridava l’atenció les noves tecnologies dels vehicles. És per això que encara que ja hagi assistit a forces congressos, aquest m’agafava de nou i anava una mica perdut.

(Sí, hem provat un Tesla, notícia en pròxims dies) Foto: Humbert Blanco

Prova, toca i pregunta tot el que vulguis: Tots els cotxes estan disponibles per a que hi entris i remenis tot el que tenen i es personal de cada empresa et pot guiar i explicar de tot el que disposa el cotxe. T’ha agradat el cotxe? Condueix-lo.

També t‘interessarà:  L'Automobile Barcelona fa el tret de sortida

I és que gairebé totes les marques de vehicles que s’exposen disposen d’unitats a l’Avinguda Mª Cristina per a que els provis donant una volta per Montjuïc. I no hi ha res millor que per comprovar com és un cotxe que posant-lo a prova. Per a fer-vos dentetes, es poden provar cotxes de marques com Tesla, Maserati, Ferrari, Nissan… I encara que no tinguis la intenció de comprar-los resulta una experiència molt enriquidora.

Què són les noves tecnologies

Un dels treballadors d’una marca de cotxes (preservarem la seva intimitat) ens ha fet valorar el què són les noves tecnologies. Els vehicles, sobretot els d’alta gamma disposen de pantalles grans, connectivitat amb els mòbils, Spotify al cotxe, Android in the Car… Però aquestes són les úniques noves tecnologies? I és que grans marques com Maserati disposa de noves tecnologies en la frenada per a que sigui més precisa, altres com Tesla tenen un disseny dels motors que permet accelerar a l’instant i aquestes també són noves tecnologies.

Realment el cost que té el que entenem com a “noves tecnologies de consum” és molt barat, una pantalla tàctil és molt més barata que tot un nou sistema de frenada.

Demà divendres

Divendres s’espera que hi hagi una afluència de gent similar a la d’avui ja que encara la fira no estarà oberta al públic general, però nosaltres com sempre traurem el cap per tots els racons de l’Automobile Barcelona i segur que descobrim alguna curiositat o notícia interessant que us portarem a PCatalà!

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers