Proximitat

El .ct es consolida com a futur domini de Catalunya

Raquel Casals
Escrit per Raquel Casals

Els dominis de país són aquells que estan formats per dues lletres i que fan referència a un estat concret. Segueixen les normes acordades per l’Organització Internacional de l’Estandardització o ISO, l’organització no governamental la funció de la qual és establir normes tècniques i de classificació, entre moltes d’altres.

Fins ara, a Catalunya s’ha tingut el domini .cat, impulsat per la Fundació puntCAT que fa uns mesos ja va informar sobre la seva situació creixent. Ara bé, en un estat independent i seguint allò establert per la ISO, no seria possible mantenir un domini format per més de dues lletres.

La mateixa Fundació puntCAT s’ha reunit amb el president de la Generalitat Carles Puigdemont per tal de donar forma a un possible futur del domini de país català. És per aquesta raó que la fundació ha expressat el seu recolzament envers aquest nou domini, en tant que es tracta d’una entitat “promotora de la llengua i la cultura catalana a Internet”.

També t‘interessarà:  Nepcom, l'aplicació d'origen català que garanteix la missatgeria xifrada

En cas que el proper 1 d’octubre el resultat del referèndum sigui “sí”, la Fundació puntCAT ha ofert les seves capacitats per tal de gestionar el nou domini de país. Caldrà veure, però, com avança tot plegat i quins són els successos del proper mes. Tot i haver-hi moltes incògnites, el domini .ct sembla que té el seu futur probable assegurat.

Sobre l'autor

Raquel Casals

Raquel Casals

Pirata de Melêe Island, grammar nazi i fanàtica dels videojocs. La triforça m'ajuda a tenir cura del català.