Últimes notícies

Cursos gratuïts de la Fundació Linux

Escrit per Guillem Alsina

La Fundació Linux (Linux Foundation) és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de donar a conèixer i potenciar l’ús de GNU/Linux i del programari lliure que es mou al voltant d’aquest sistema operatiu a tots els nivells però, especialment, en l’entorn corporatiu.

Per complir aquest objectiu, té diverses línies d’actuació entre les quals destaquen els projectes col·laboratius -alguns d’ells, enfocats a sectors molt concrets com el de la industria automobilística- i, sobretot, formació i certificació.

Mercès a aquesta tasca formativa, les empreses que vulguin dur a terme projectes que s’erigeixin sobre la base de Linux, poden comptar amb professionals certificats que, a més, tindran un profund coneixement sobre les matèries impartides, quelcom que interessa a les grans multinacionals que formen part de la Fundació Linux, com ara HP, IBM, Intel, Oracle, Qualcomm o Samsung entre d’altres.

La formació s’imparteix en línia, i té un cost de diversos centenars d’euros per curs, però el més interessant és que la mateixa entitat imparteix també cursos gratuïts.

Per exemple, en el moment de consultar l’oferta, podem trobar-hi un curs d’introducció al Linux, amb el qual podem aprendre a administrar un sistema GNU/Linux. També hi trobem, entre d’altres, un curs d’introducció a OpenStack, o a DevOps.

També t‘interessarà:  Gambit, campió de la PGL Major

Aquesta formació, permet a qualsevol persona -independentment de que tingui experiència prèvia o no amb sistemes Unix/Linux- aprendre els fonaments de GNU/Linux i de les tecnologies lliures que han crescut al seu voltant, comptant en acabar la seva formació (que, recordem-ho, és 100% en línia, sense haver-se de moure de casa) amb un títol oficial que garanteix els seus coneixements. I, amb això, augmenta les possibilitats d’aconseguir feina.

Desenganyem-nos, però; la majoria del públic interessat no són usuaris finals, per als quals Linux és una paraula que relacionen amb geeks o, pitjor encara, amb “frikis” del món de la tecnologia.

Els aficionats al món de la tecnologia i els professionals del sector tenen, però, en aquestes titulacions gratuïtes, una oportunitat no només per a formar-se, sinó també per aconseguir uns títols que certifiquin els seus coneixements que no tenen preu, literalment, i que els poden ajudar en el moment de buscar feina.

Sobre l'autor

Guillem Alsina

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers