Videojocs

El dia 7 de desembre s’escull el millor joc de l’any

Jesús Cinto
Escrit per Jesús Cinto

Comença el mes de desembre i amb ell milers de TOPs (millors pel·lícules de l’any, millors smartphones, …).  Aquestes recopilacions també arriben als videojocs. Com a resum d’un any fantàstic -tal i com ja vam recopilar en un article, arriba l’entrega de premis més important dels videojocs. The Game Awards 2017 se celebra la nit del 7 al 8 de desembre a les 2:30 de la matinada en horari peninsular i nosaltres ja estem desitjant saber quin és el guanyador a millor joc de l’any.

Els premis dels videojocs

The Game Awards és la gala de premis del món dels videojocs. Tot i que no la dona cap acadèmia de videojocs, es donen premis a diverses categories. El premi amb més rellevància és el joc de l’any o com és conegut, el GOTY (Game Of The Year). Ara bé, s’entreguen molts més premis com ara millor direcció artística, millor joc multiplayer, millor narrativa, desenvolupador de videojocs de l’any o el premi a millor joc independent (o jocs Indies) els qual cada any n’hi ha molts d’interessants i guanyen importància.

Com ja hem dit, la categoria més important és la del joc de l’any. Cadascú té el seu joc favorit, ja que és molt important l’experiència individual com a jugador i això moltes vegades està relacionat en el moment i el mode com jugues. Aquest any la lluita està molt interessant. Entre tots, els escollits a millor joc de l’any han estat:

  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo)
  • Super Mario Odyssey (Nintendo)
  • Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG Corp.)
  • Persona 5 (Atlus)
  • Horizon Zero Dawn (Guerrilla Games/Sony Interactive Entertainment)

Com a curiositat, podem veure la gran importància que ha tingut aquest any la indústria de videojocs japonesa, ja que tres dels cinc jocs d’aquesta categoria eren d’estudis nipons. A més, també s’observen que quatre dels cinc són jocs single-player i només un és un joc multijugador. L’any en què s’ha discutit que els videojocs amb història i els d’un jugador estan de capa caiguda i que la tendència són els videojocs online amb microtransaccions i caixes de loot (amb armes, personalitzacions o habilitats amb diferents categories).

També t‘interessarà:  Coneixem gairebé tots els detalls del Call Of Duty: Black Ops 4

Nosaltres també som protagonistes

No escollim quins dels jocs són nomenats, però a la pàgina web es poden votar qui és el guanyador per a cada categoria. En el següent enllaç, hi ha la llista de tots els títols amb les imatges per a que el relacionem de seguida. Sense necessitat d’inscriure’ns en la pàgina web i de forma molt fàcil.

No només això, també a la gala hi haurà 12 anuncis exclusius. Un altre punt fort de l’esdeveniment, ja que molts usuaris els hi agrada més els anuncis que es fan que no pas l’entrega dels premis. No sabem quins anuncis farà el periodista Geoff Keighley, però esperem notícies sobre Sea of Thieves (el nou títol de Rare), un dels nominats, Playerunknown’s Battlegrounds pot presentar el nou mapa del desert i molts més.

És veritat que es fa una mica estranya l’entrega d’alguns d’aquests premis. Si no l’heu vist mai per l’horari, pot resultar a vegades una mica publicitari i no tant una entrega com són els Oscars en el cinema. Aquest any la competència és molt alta. A banda d’això, la nominació del joc revelació (Playerunknown’s Battlegrounds), ja que fins a mitjans d’aquest mes no surt de forma oficial, i es nomina en forma d’Early Access. Estigueu atents a la web que anunciarem els guanyadors.

Sobre l'autor

Jesús Cinto

Jesús Cinto

Enamorat dels videojocs des de que tinc sentit comú. Puc jugar a tot i a totes hores. E-sports, jocs indies, tecnologies... dormir és secundari.