Barcelona Games World 2017 Esdeveniments

Els eSports atrauen milers de persones a la BGW

Jesús Cinto
Escrit per Jesús Cinto

A la segona edició del Barcelona Games World hem tingut jocs actuals i jocs retro, però al món dels videojocs no tot és jugar. Els eSports són competicions professionals d’alguns títols on milers d’espectadors segueixen. Durant la fira s’han celebrat milers de torneigs, entre els quals destaca la competició de la Superlliga Orange que se celebrava en un ampli escenari.

L’escenari de la Superlliga d’autèntica bogeria

La Superlliga Orange és una competició organitzada per la Lliga de Videojocs Professional (LVP) on es reuneixen en una sola competició els millors equips espanyols. El primer torn va ser per la copa de Call of Duty: Infinite Warfare. Només en aquesta competició es jugava el títol de campions. El divendres, l’equip d’eMonkeyz es va coronar de forma consecutiva campió davant de KIYF. Amb remuntada inclosa en un apassionant Buscar i destruir, els “micos” no van decebre i van guanyar per un 4 a 3.

Font oficial. L’equip d’eMoneyz celebrant el títol de CoD.

També, a l’escenari gegantí es van celebrar Clash Royale i League of Legends, que componen la competició local. El gran absent va ser Counter Strike Global Offensive, la competició del qual començarà el proper dia 18 d’octubre. Totes aquestes culminen els dies 15 al 17 de desembre a Madrid on se celebraran les finals nacionals de la competició.

El dissabte era la primera jornada de la lliga de LoL. Després de tres mesos sense activitat, els jugadors volien tornar a viure la competició. El públic va poder gaudir de la inauguració que enfrontava a MAD Lions E.C. i The G-Lab Penguins amb un empat a 1. D’altra banda, d’Army i Giants van intimidar als seus rivals i van donar un cop de puny sobre la taula amb un 2:0. També els nois de KIYF es van imposar pel mateix resultat davant dels jugadors de Baskonia, que van estar desapareguts en combat.

Orange Stadium celebrant la primera jornada de la Superlliga

Team Queso i Giants Gaming es consoliden com a favorits pel títol de Clash Royale

La gran competició de caràcter nacional va obrir amb un derbi entre Team Queso i Team Heretics. Aquesta competició es guanya al millor de tres sets, on en cada set s’enfronten al millor de tres. Els seus entrenadors escullen als seus tres jugadors. L’equip que perd un set, pot fer un ban a una carta que no es podrà fer servir en tot el match.

Es va començar amb un enfrontament d’allò més emocionant: el millor jugador d’Europa, Surgical Goblin, en el cantó dels Cheese contra el capità de la selecció Renak per part d’Heretics. Tots dos van optar pel mateix minner control amb PEKKA i verí fins que l’holandès va poder ajuntar dos PEKKAs per culminar la remuntada. El públic estava eufòric. Després, Soking va culminar el set a favor del seu equip. Malgrat que als següents sets els d’Heretics van apostar pels seus dos millors jugadors, Suárez i Malcaide no van poder guanyar als favorits que estan en molt bona forma. Finalment, van quedar 2-0, 2-0 i 2-1 amb polèmica, després que els jugadors es queixessin de problemes de connexió.

Surgical Goblin a l’esquerra de Team Queso en contra de Renak de Team Heretics a la primera partida de la competició

Després, va arribar el torn de Giants Gaming i Movistar Riaders. En aquest duel es va veure més igualtat malgrat que la victòria va ser per als Giants per un 3:1. Ambdues parts es van atrevir amb decks fora de la normalitat. Termisfa, zTemper i Yeray van guanyar a un equip sobre el paper inferior però molt atrevit. Aquests quatre equips tenen una lluita durant les 9 jornades per guanyar la competició. Tot i això, els altres equips poden i volen donar la sorpresa i posar les coses difícils.

Termisfa celebrant els tres punts per Giants Gaming. Font oficial

També, la lliga PlayStation i Nintendo tenien protagonisme a la BGW

No només es van celebrar els eSports al gran escenari. Tot i que la difusió era molt dolenta, teníem la lliga de PlayStation i Nintendo. A l’immens estand de Sony, se sobreposava una gran pantalla on es podien veure competicions de tot tipus. De Gran Turismo Sport a FIFA 18, es van celebrar el darrer dia una competició entre visitants. Finalment, al meravellós estand de Nintendo, hi va haver frenètiques curses de Mario Kart i combats Splatoon 2, d’Arms i Pokémon.

Lliga PlayStation en un partit de FIFA 18 al BGW

 

També t‘interessarà:  Alcatel presenta 5 nous mòbils a dos dies del MWC

 

Sobre l'autor

Jesús Cinto

Jesús Cinto

Enamorat dels videojocs des de que tinc sentit comú. Puc jugar a tot i a totes hores. E-sports, jocs indies, tecnologies... dormir és secundari.