Microsoft Windows

Arriba Fall Creators, la nova versió de Windows 10

Escrit per Marc Celeiro

Windows 10 és sens dubte un dels millors sistemes operatius que podem trobar actualment al mercat. Després que Microsoft decidís ja fa més de 2 anys publicar aquesta versió de Windows, l’empresa ha anat penjant “grans actualitzacions”, on els desenvolupadors de la plataforma han inclòs noves funcionalitats, canvis en el disseny o millores en els components existents.

Doncs bé, el passat 17 d’octubre va ser el dia en què Microsoft va decidir publicar la nova actualització, anomenada Fall Creators Update, amb millores molt interessants que tot seguit veurem.

Primeres passes de Fluent Design

Microsoft fa temps que treballa en una actualització del disseny de Windows 10, on volen que les transparències i el metal design prenguin importància a tot arreu. En l’actualització Fall Creators Update podem veure un tastet d’aquests canvis, sobretot en els fons dels diferents menús i de les aplicacions Metro.

De moment, tan sols és un primer pas en aquest camp, però de ben segur que durant els pròxims mesos veurem millores molt interessants en aquest aspecte.

L’app de fotos es renova

Una de les funcions més destacades és la incorporació d’Story Remix dins de l’aplicació oficial de Fotos de Windows 10, que permet crear vídeos a partir de les imatges que l’usuari seleccioni i amb la possibilitat d’afegir text. Podríem dir, doncs, que és una versió simplificada de l’antic Movie Maker.

La realitat virtual entra per la porta gran

En aquesta nova entrega, els usuaris trobarem un seguit de noves aplicacions instal·lades relacionades amb el món de la realitat virtual. Una d’aquestes és el nou visor 3D, que permet veure els models que haguem creat o descarregat a través de la càmera del dispositiu.

Telèfon i PC, ara més connectats

Microsoft ha volgut incorporar una nova funció a Windows 10 que permet compartir les pàgines web que veus al mòbil amb l’ordinador, aconseguint així una llegibilitat millorada i veure les coses més grans.

Si us interessa provar-ho, cal que tingueu en compte el sistema operatiu que porta el vostre mòbil. Si funcioneu amb Android, heu de baixar-vos la nova app de Microsoft Edge o Microsoft Launcher. En cas que el vostre dispositiu sigui iPhone, teniu disponible l’app Continue on PC.

The app was not found in the store. 🙁

 

Millores a OneDrive

Com ja sabeu, OneDrive sempre ha tingut un pes important dins de Windows 10. Tot i no ser el servei al núvol més utilitzat, els desenvolupadors de Microsoft treballen constantment per millorar-lo i aconseguir nous usuaris. En aquesta última versió ens porten una millora molt interessant. Es tracta de OneDrive Files On-Demand, que permet tenir tots els fitxers sincronitzats dins la carpeta de OneDrive però sense tenir-los descarregats dins del sistema.

Totes aquestes millores són un petit tast d’una llarga llista de canvis, ja que Microsoft aprofita cada actualització per fer millores a moltes parts de Windows 10. Tanmateix, en aquest article hem posat les que hem trobat més interessants de cara a l’usuari estàndard.

Penseu que Windows 10 va per bon camí amb totes aquestes novetats?

Sobre l'autor

Marc Celeiro

No paro mai quiet. M'encanta desenvolupar aplicacions i trastejar ordinadors i mòbils. A vegades també faig webs i escric articles. Suposo que sóc una mica friqui de la informàtica...