Microsoft

Es filtra part del codi font de Windows 10

Escrit per Miquel Orozco

El codi font i mètodes interns del sistema operatiu més utilitzat en ordinadors personals, Windows 10, és un dels secrets més ben guardats i amb raó, ja que si es filtressin qualsevol desenvolupador podria crear-ne un clon o arribar a millorar-lo i l’empresa de Redmond tindria grans pèrdues.

I això és el que ha passat. Microsoft ha confirmat aquest matí que una porció del codi font de Windows 10 ha estat filtrat a Internet. Es tracta d’una porció d’1,2GB (encara que en un primer moment The Register va afirmar que es tractaven de 32TB), res alarmant però es tracta d’arxius relacionats amb l’emmagatzemament, USB i controladors Wi-Fi que formen part del programa Shared Source de Microsoft que utilitzen els seus socis i fabricants de hardware. Aquestes dades les compartia amb clients, empreses, governs i altres socis.

Concretament aquestes dades han estat publicades a BetaArchive, una web especialitzada en conservar repositoris de software ja abandonats o en fase beta, bàsicament de sistemes operatius d’Apple i Windows.

També s’havien filtrat algunes de les builds de la Creators Update, versions d’ARM de Windows 10 i el Windows 10 Mobile Adaption Kit, però ràpidament els administradors de BetaArchive ho han retirat ja que va encontra de les seves normes (i segurament també per evitar més problemes legals).

També t‘interessarà:  Surface Laptop, el nou portàtil de Microsoft

 

No es coneixen els responsables de la filtració però podria ser tant que es tracti d’un soci de Microsoft, una OEM, els propis sistemes de Microsoft o fins i tot un atac pirata al sistema de Microsoft, tal i com reporten a Ars Technica.

Sigui com sigui, aquesta “relliscada” que ha comès Microsoft o algun dels seus socis no sembla que sigui gaire perjudicial per l’empresa ja que la part filtrada és molt petita, però segur que a partir d’ara vigilen més i prenen alguna mesura per evitar que torni a passar. Si es tracta d’un atac pirata, tal i com afirmen alguns mitjans, esperem veure alguna novetat pròximament (o més dades filtrades, qui sap).

Font | TheHackerNews

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers