Esdeveniments Proximitat

Girona esdevindrà aquesta setmana l’epicentre de la ciberseguretat

Escrit per Guillem Alsina

La Cyberweek s’erigeix com un dels esdeveniments de referència en matèria de tecnologia a les comarques gironines i com un dels de referència en matèria de ciberseguretat a nivell mundial. Tot això gràcies a un potent programa que portarà hackers i ciberactivistes a la capital gironina i al bagatge que deixà l’Overdrive hacking conference, celebrada el novembre de l’any passat, i que ara ha evolucionat en aquest nou esdeveniment.

La conferència se celebrarà a partir d’aquest dilluns dia 4 i fins al divendres dia 8 a l’Escola Politècnica Superior del Campus de Montilivi de la UdG (a tocar de l’estadi del Girona Futbol Club).

Entre els temes que s’hi tractaran, alguns de molta actualitat i molta potència, com són el Fintech (la unió entre la tecnologia i els serveis financers), el Blockchain, la Indústria 4.0, la criptografia, els mercats negres a la Web profunda (deep Web) o les diverses formes que pren el malware.

Ponents internacionals

Un dels “plats forts” de la conferència serà la presència d’Mahsa Alimardani, una periodista iraniana dissident amb el règim dels aiatol·las, que explicarà la censura que el govern d’aquell país exerceix a Internet.

Mahsa Alimardani

Mahsa Alimardani

Segons Alimardani, actualment resident al Regne Unit, un 27% dels llocs web d’Internet al país es troben bloquejats, xarxes socials com ara Facebook o Instagram es troben limitades i qualsevol sospitós de participar en grups activistes per la llibertat d’expressió pot ser detingut immediatament.

També t‘interessarà:  Aquestes són algunes de les aplicacions catalanes presentades a 4YFN

Si Alimardani acostarà als assistents la vessant més humana de la xarxa de xarxes, una altra vessant d’aquesta (el seu potencial com a arma de guerra) serà discutit per dos grups de hackers, un de nord-americà i un altre de rus.

El primer comptarà amb representants de la famosa conferència sobre seguretat DEFCON de Las Vegas, mentre que la delegació russa serà composada pels hackers de l’empresa Kaspersky, responsables de la detecció de diversos casos d’atacs massius a Internet.

La DEFCON, conjuntament amb l’Ajuntament de Girona, són dues de les entitats que han prestat el seu suport per a la celebració d’aquest esdeveniment.

Aquests dos grups parlaran obertament sobre temes tan polèmics i atractius com la suposada manipulació que el govern rus va fer de les eleccions nord-americanes.

Sobre l'autor

Guillem Alsina