Google Proximitat

Google Home Mini a Catalunya, val la pena?

Google_Home_PCatala_editat
Escrit per Miquel Orozco

En les últimes edicions del Google I/O, l’empresa de Mountain View va presentar les seves solucions i productes per dotar d’intel·ligència la nostra casa, i el dispositiu estrella és Google Home i Google Home Mini, sent aquesta última una versió més barata però amb les mateixes opcions per a domotitzar la casa.

Bàsicament es tracta d’un dispositiu que equipa l’assistent virtual de Google (Google Assistant) i que juntament amb altres dispositius, com seríen unes Philips Hue, podem controlar amb la veu la il·luminació de la nostra casa, entre altres. Disposa de totes les opcions del Google Assistant, des de preguntar pel temps, un acudit, desar un recordatori, alarma… tot per veu.

S’ha de dir que el Google Home Mini només parla i entén l’anglès, francès, alemany o xinès, i no està a la venta al nostre país (s’ha d’aconseguir per importació). Tot i aquestes limitacions som molts els que ens fascina aquest dispositiu, així que anem a valorar si val la pena i veure quines són les limitacions d’utilitzar-lo en el nostre territori.

Funcions de veu

Tot el control i interacció amb el Google Home Mini es realitza mitjançant la veu, ja que el dispositiu no equipa cap pantalla. De totes maneres, des de l’aplicació que pots instal·lar en qualsevol mòbil Android o iOS pots controlar les preferències i opcions d’aquest.

Google_Home_PCatala_captures

Com hem comentat abans les opcions de veu són molt àmplies, sempre i quan sigui en un dels idiomes suportats (anglès, francès, alemany o xinès), ja que els demés idiomes no els entén. Les principals comandes de veu són: desar un recordatori, controlar dispositius externs (com altaveus, endolls connectats, bombetes connectades…), afegir un esdeveniment en el calendari, consultar la previsió meteorològica, demanar que es reprodueixi una cançó en el seu altaveu incorporat (ja sigui a Spotify o Google Play Music, aquest últim sempre que es tingui una subscripció de pagament), consultar el trànsit fins arribar a la feina… fins a funcions més ximples però que et fan passar l’estona com demanar que t’expliqui un acudit, un refrany o t’animi donan-te motius pels quals és millor estar solter per Sant Valentí.

Ha quedat clar que hi ha moltes funcions, com totes les anteriors esmentades, però hi ha algunes que només estàn disponibles als Estats Units com és la de realitzar trucades. Una funció molt interessant és dir “Truca a l’Antoni”, i et truca al tal Antoni que tens als teus contactes, actuant el Google Home Mini com a mans lliures. Però malauradament aquesta comanda no funciona fora de USA.

També t‘interessarà:  Nepcom, l'aplicació d'origen català que garanteix la missatgeria xifrada

Reconeixement de la persona

Una altra funció molt destacada és el reconeixement de veu. Reconeix la persona que està parlant. Per exemple, si li pregunto “Qui sóc?” em diu que sóc en Miquel (amb una pronunciació estranya, tot s’ha de dir), però si el meu amic li pregunta, li respon el seu nom (tot això abans s’ha de configurar). Pel dia a dia pot semblar poc útil, però a l’hora de desar un esdeveniment en un calendari és interessant saber que ho ha desat en el teu no en el del teu amic.

Aquesta funció sería molt útil si les trucades estiguéssin disponibles en el nostre territori, ja que segons qui li parli cercaria els contactes en una llibreta de direccions o una altra, però malauradament encara no podem gaudir d’aquesta funció.

Val la pena comprar-lo des del nostre territori?

Google_Home_PCatala_2_editat

El preu del Google Home Mini és d’uns 50$ als Estats Units, una mica més car si el vols importar a Catalunya (pujant a una mica més de 60€ comptant l’enviament).

Utilitzant el dispositiu en el nostre territori obtens gairebé les mateixes funcions que si l’utilitzéssis en els paísos on està a la venta, excepte la possibilitat de realitzar trucades. La pregunta és si li pots treure tot el rendiment que ofereix. Si no disposes d’un nivell d’anglès prou alt com per mantenir una conversa és complicat que et pugui ser útil (ja que et resultaría més senzill prémer un botó o escriure-ho a Google que no pas preguntar-ho per veu).

Però si tens pensat domotitzar la casa, intal·lar unes Philips Hue o vols sentir que vius en el futur el Google Home Mini és un dispositiu excel·lent, amb un potencial increïble que segur que en un futur afegiràn més funcions. I és qüestió de mesos que arribi al nostre territori i afegeixin l’idioma Espanyol entre els disponibles. Per a que arribi l’idioma català segurament encara queden alguns anys (espero equivocar-me).

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!