Esdeveniments Proximitat

La HackatH2On 2017 arriba a la seva fi

Dídac Barrena
Escrit per Dídac Barrena

Concentrats sota el sostre d’un antic dipòsit d’aigua, els participats de l’edició 2017 de la HackatH2On d’Aigües de Barcelona esperen impacients el compte enrere que marca el termini per presentar els seus projectes.

Fi del hacking

Alguns encara treballen amb els petits detalls que poden marcar la diferència per endur-se el guardó, i d’altres respiren tranquils perquè l’han pogut finalitzar. Tres, dos, un, zero!, criden conjuntament els participants i organització; es tanca el termini de presentació, no hi ha marxa enrere, la feina de dos intensos dies s’ha d’entregar.

Compte enrere per l’entrega dels projectes

Testimonis previs a la proclamació

Ara toca temperar els nervis i preparar-se per defensar els seus projectes davant del públic. Durant aquest temps hem volgut recollir dos testimonis:

En Luís Martín, representant de l’equip “Young Water Professionals”, ens explica que tot i dedicar-se al sector de les aigües mai havia participat activament en un esdeveniment com una hackathon. Destaca el bon ambient que hi ha hagut durant aquests dies i la bona relació entre tots, però ell i el seu equip han estat tan concentrats en desenvolupar la seva idea que no han pogut fer gaires llaços amb altres participants.

“A nivell organitzatiu brutal, genial, no es pot fer millor.”

En Luís ens explica que l’experiència que s’emporten és molt bona i que li ha agradat molt poder enfrontar-se al repte de desenvolupar una idea en dos dies quan realment pot prendre més de dos anys.

Participants prenent l’aire a les instal·lacions del museu. Font: Aigües de Barcelona

Antonio Sánchez, responsable de tecnologia i innovació d’aigües d’Alacant, ha exercit de mentor d’innovació durant aquests dos dies. El paper del mentor ha estat assessorar i guiar els participants per poder extreure el millor dels seus projectes.

També t‘interessarà:  La HackatH2On d'Aigües de Barcelona bat rècord d'inscripcions

L’Antonio destaca el gran entorn del Museu Agbar, envoltat de natura i curiosos espais, i considera que és un espai idoni per desenvolupar i fer florir les millors idees.

“Els participants són d’un perfil molt heterogeni i això afavoreix el procés creatiu”

Considera que el nivell d’aquesta edició és molt alt i destaca la gran implicació dels participants així com la qualitat de les seves idees.

Mentora conversant amb un equip. Font: Aigües de Barcelona

Arriba l’hora d’escollir les millors idees

Tots congregats novament davant l’escenari, toca escoltar els resultats dels més de 20 equips participants, avaluar-les i escollir les tres més destacades.

Tres premis per les millors idees, però segur que tothom guanya experiència, contactes i s’emporta sota el braç una lliçó apresa que pot marcar el seu futur professional. El jurat encarregat de decidir les propostes guanyadores són: Catalina Balisero (Officer Suez Water), Manuel Cermerón (Agbar), Francesca Gabetti (TeamEQ), Javier González (Citirab), Miquel Martí (Tech City), Maria Monzó (Aigües de Barcelona) i Xavier Verdaguer (Barcelona based in Silicon Valley).

Equips treballant en els seus projectes

PCatalà, com Media Partners de l’esdeveniment, us informarem sobre els resultats d’aquesta edició de la HackatH2On d’Aigües de Barcelona. I fins que arribi aquest moment, desitjar molt èxit a tots els seus participants.

Imatge de portada cedida per l’organització.

Més informació | HackatH2On

Sobre l'autor

Dídac Barrena

Dídac Barrena

Del 94. Enginyer Electrònic, Industrial i Automàtic. Sempre al dia sobre tecnologia, apassionat de tot el que comenci per "smart" i amant dels jocs amb bona història.

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers