Proximitat

La HackatH2On d’Aigües de Barcelona bat rècord d’inscripcions

record-participacio-h2on
Escrit per Miquel Orozco

La setmana passada us descobríem la HackatH2On d’Aigües de Barcelona, un hackaton que consisteix en desenvolupar una solució creativa que aporti innovació en la relació entra la ciutadania i l’aigua.

Avui hem rebut la notícia que han aconseguit un rècord d’inscrits: més de 200 participants. Tenint en compte que l’any passat van tenir una participació de 98 inscrits suposa un augment de més del 100%. Els participants són tant d’àmbit nacional (Catalunya, Madrid, Aragó, Astúries, Andalusia i Illes Balears) com internacional (Portugal, Àustria, Xile, Colòmbia i Índia).

Si parlem de disciplines també en són molt diverses: estudiants, professors, emprenedors, investigadors i professionals d’empreses d’àmbits diversos. I si mirem les àrees d’estudi i coneixement: enginyers de totes les especialitats, geòlegs, matemàtics, analistes, desenvolupadors, programadors, dissenyadors, i professionals i estudiants de màrqueting i comunicació. Aquest Hackath2on estava obert a qualsevol persona i la participació ho demostra. Recordem que encara que es tracta de crear el millor projecte no només són necessaris perfils tècnics sinó que els creatius també són molt importants.

També t‘interessarà:  La HackatH2On 2017 arriba a la seva fi

Hack-at-Home, la propera fase

D’aquests 200 participants se’n seleccionaran 100 que passaran a la fase presencial del 13 i 14 de maig a l’Àgora Agbar en 20 equips d’entre 2 i 6 persones.

Una vegada ja estiguin escollits aquests 20 equips iniciaran el Hack-at-Home, on fins al 12 de maig podràs remenar i testejar les dades obertes d’Aigües de Barcelona per perfilar els seus projectes.

I finalment a la HackatH2On els 100 participants podran validar els seus projectes amb mentors professionals i tècnics d’Aigües de Barcelona que els donaran suport en el que necessitin.

La pròxima parada ja serà la marató presencial de dos dies (13 i 14 de maig) on els participants hauran de crear els seus projectes a contrarellotge i guanyar els premis de 5.000€, 3.000€ i 2.000€, pel primer, segon i tercer guanyadors respectivament.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers