Últimes notícies

Hadrian X, una impressora 3D de cases

Dídac Barrena
Escrit per Dídac Barrena

El món de les impressores 3D i dels robots no industrials està creixent a un ritme vertiginós. Ja no és tan difícil que un consumidor pugui accedir fàcilment a aquest tipus de tecnologia i els avenços són cada vegada majors. Un clar exemple és el robot Hadrian X de FastBrick Robotics, una mena d’impressora 3D de grans dimensions capaç “d’imprimir” cases.

Hadrian X, un constructor peculiar

L’empresa FastBrick Robotics fa temps que estudia la possibilitat de fabricar un robot capaç de construir cases sense gairebé intervenció humana. De mica en mica va fent passes fermes per aconseguir-ho i una mostra és el seu robot Hadrian X.

L’última versió d’aquest curiós robot consisteix en un camió que desplega un llarg braç de 30 m capaç de posicionar amb precisió blocs de maons prefabricats. Mitjançant un sistema de guiat per làser, Hadrian X és capaç de conèixer en tot moment la seva posició a l’espai per tal de fer encaixar correctament cada bloc.

Bàsicament funciona de la següent manera: es carreguen els blocs de maons al remolc del camió, un sistema intern els recull i els condueix per tota l’estructura fins a la punta, un braç secundari aplica l’adhesiu adient sobre el bloc i el principal el posiciona al seu lloc.

Hadrian X, el robot paleta.

La construcció del futur

Fastbrick Robotics encara ha de seguir polint el concepte però ja es troba fent proves amb la seva tecnologia. Michael Pivac, CEO de l’empresa, assegura que tindran el primer prototip en funcionament a finals de l’any 2017 i que el comercialitzaran a partir del 2019.

També t‘interessarà:  S'allibera la bèstia: els Intel Core i9 ja són oficials

Els seus creadors llancen les següents dades: Hadrian X serà capaç de construir una casa en només dos dies i tindrà un cost de dos milions d’euros.

A continuació podem veure un vídeo de les primeres proves que estan realitzant, sens dubte un invent curiós i digne de seguir-li la pista.

Més informació | FastBrick Robotics

Sobre l'autor

Dídac Barrena

Dídac Barrena

Del 94. Enginyer Electrònic, Industrial i Automàtic que treballa com a programador de robots. Sempre al dia sobre tecnologia, apassionat de tot el que comenci per "smart" i amant dels jocs amb bona història.

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers