MWC18

Huawei i LG, els grans desapareguts d’aquest any al Mobile World Congress

Escrit per Miquel Orozco

Les expectatives d’aquest any pel Mobile World Congress són altes. Esperem veure el nou Samsung Galaxy S9 i S9+, algun nou mòbil de Nokia, entre moltes més novetats amb les quals ens sorprendran les diferents marques. Però aquest any tot apunta que no veurem totes les presentacions que anys anteriors realitzaven les empreses.

El cas de Huawei

Huawei

L’any passat Huawei es va estrenar fent la seva primera gran presentació aprofitant el congrés dels mòbils. Concretament presentant el Huawei P10 i P10 Plus dos dels seus terminals estrella que van obtenir prou ressò, però potser no el suficient que esperaven.

Els xinesos han anunciat una presentació pel 27 de març a París amb l’eslògan “the new flagship devices“, motiu pel qual fa pensar que no veurem el Huawei P20 (el nom està ja gairebé confirmat) en el Mobile World Congress.

El cas d’LG

LG

LG no ha tingut gaire sort aquests últims anys. Han estat presentant uns bons mòbils de la gamma “G” però que no han obtingut l’èxit i ressò que aquests es mereixerien. Aquest pot haver estat un dels motius pels quals LG sembla que no triarà el Mobile World Congress per a presentar el seu nou mòbil de gamma alta. Segons fonts de PCatalà deixaran la presentació per més endavant, passat el gran congrés de la mateixa manera que fa Huawei.

Que aquestes empreses no presentin dispositius no significa que no vagin a tenir un estand al congrés, sinó al contrari. Aquestes marques ja tenen confirmada l’assistència al congrés, i potser encara destaquen més la seva presència per contrarestar el poc ressò que tindran als mitjans.

També t‘interessarà:  Viciats #9 T2: Huawei també s'apunta a la dèria del notch

En aquestes setmanes les empreses estan tancant les presentacions i acabant d’enviar les seves convocatòries a la premsa, però sense aquestes dos grans empreses el gran beneficiat està clar que serà Samsung presentant el Galaxy S9, o Nokia si torna a sorprendre amb el seu “remastered” del clàssic 3310, o Sony si realment el Xperia XA2 acaba esdevenint un mòbil a tenir en compte.

Tot això no ho sabrem fins que comenci el congrés dels mòbils, però sense aquestes dos grans empreses presentant els seus dispositius segurament ens quedem amb ganes de més.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!