Anàlisi

Huawei P20 i P20 Plus, primeres impressions

Escrit per Miquel Orozco

Ja tenim amb nosaltres el nou “buc insígnia” de Huawei, una marca que any rere any aconsegueix guanyar-se un prestigi important. Aquest any, sense veure’l al Mobile World Congress i després d’un munt de filtracions s’han presentat els nous Huawei P20 i P20 Pro.

Anem a veure en què destaquen aquests dispositius i si poden compatir amb els referents actuals del mercat:

El disseny s’apunta a la moda del “notch

El disseny dels nous Huawei P20 i P20 Pro són força trencadors respectes els seus antecessors. La marca xinesa no s’ha caracteritzat per realitzar grans redissenys dels seus terminals, però en aquest cas sí que s’ha llançat a la piscina.

El nou Huawei P20 disposa d’un disseny força minimalista i s’apunta a la “moda” del “notch, similar al de l’iPhone X però més petit per tal d’aprofitar millor la barra superior de notificacions.

Manté el sensor d’empremtes en la part frontal inferior (una decisió molt celebrada per alguns però també molt criticada per altres, ja que es creu que “espatlla” el disseny). Aquest sensor, igual que el P10, suporta gestos i aconsegueix que amb un únic botó puguem realitzar les tasques d’anar enrere, tornar a l’inici i veure la multitasca. Per les primeres impressions que hem tingut amb el dispositiu apunta que el sensor d’empremtes és igual o més ràpid que el seu antecessor, que ja era dels millors del mercat.

Els materials són metàl·lics amb la part davantera que hi ha dubtes sobre si és de vidre o plàstic (els periodistes que estàvem cobrint la presentació no en teníem la certesa), però al tacte sembla plàstic.
La part davantera està disponible en 4 colors: Negre, “Midnight blue” i Twilight. Aquest últim segons la llum es veu en color blau o morat, molt vistós i agradable a la vista. Tots els colors són brillants i vius, que actuen gairebé com a mirall.

La càmera, triple i amb IA

Mentre que el Huawei P20 disposa de dues càmeres, el Huawei P20 Pro és el que destaca en l’apartat fotogràfic, ja que equipa 3 càmeres: Una monocromàtica (en blanc i negre), una de color i l’altre és “telefoto” per poder obtenir fotografies amb zoom òptic de X3. Si continuem parlant del zoom, aporten un “zoom híbrid” de X5 i un zoom digital de X10. L’avantatge del zoom òptic és que per molt que amplies la imatge en la càmera, no perd qualitat. El que ens falta conèixer és com rendeix aquest “zoom híbrid” que pot ser molt interessant, ja que és un punt entremig entre l’òptic i el digital.

Les càmeres posteriors del Huawei P20 Pro poden realitzar fotografies de fins a 40Mpx, una bestialitat per una càmera de mòbil, encara que per defecte estigui configurat perquè les fotografies es facin a 10Mpx. Aquestes càmeres davanteres tornen a estar firmades per Leica, la famosa i reconeguda marca de lents per a càmeres professionals.

Però si parlem de la càmera frontal, aquesta tampoc es queda curta, ja que realitza fotografies de fins a 25Mpx i asseguren que a una molt alta qualitat en els nostres selfies.

Però aquesta càmera es veu reforçada amb la intel·ligència artificial que Huawei ha implementat en el seu mòbil. Aquesta “intel·ligència” és capaç de saber què es mostra en la imatge o quin tipus de fotografia vols realitzar i aplica la configuració de la càmera adequada per l’ocasió. Asseguren que disposa de més de 500 escenes preconfigurades que entén la càmera automàticament.

Aquesta càmera agafa els colors d’una fotografia que les càmeres de mòbils no han captat fins ara (o això asseguren). Per exemple, una fotografia nocturna que acostuma a quedar en blanc i negre, queda acolorida i amb els tons que té en la realitat.

També t‘interessarà:  PicoWAN, la xarxa IoT col·laborativa

Tot això és sobre el paper, per ara només tenim l’opció de creure-nos-ho o no i fins que no ho provem més a fons no podrem apreciar exactament quin potencial té aquesta càmera.

En les poques hores que fa que tenim el terminal sí que hem de valorar positivament les fotografies diürnes que realitza. L’haurem de posar a prova en situacions més extremes per veure amb més detall com rendeix.

Altaveus estèreo potenciats per Dolby Atmos

Un altre aspecte que han presentat és que disposa de dos altaveus estèreo amb tecnologia Dolby Atmos, similar a la que vam veure amb el Galaxy S9. Concretament emet l’àudio per l’altaveu superior i l’inferior, generant una experiència molt més immersiva amb el terminal.

Per fi la bateria és un punt fort

El Huawei P10 mancava per la bateria, aquest era un fet que gran part dels compradors d’aquest terminal patien. Això han volgut solucionar amb aquest nou Huawei P20, aportant una major bateria (3400mAh en el model P20 i 4000mAh en el model P20 Pro). També asseguren que han optimitzat el processador perquè faci un menor ús de la bateria i encara es pugui esprémer més aquesta.

Han destacat també, que tot i haver augmentat la capacitat de la bateria, les dimensions del mòbil no s’han vist afectades, comparant-lo una vegada més amb els seus principals competidors, l’iPhone X i el Galaxy S9.

Les entranyes del dispositiu

Parlant de característiques tècniques veiem 4GB de RAM pel model P20 i 6GB de RAM pel P20 Pro. Ambdós models estrenen el nou Kirin 970, un processador que destaca per la intel·ligència artificial i per la potència que aporta a diferència dels seus principals competidors, tal com han mostrat en la imatge superior (mostrada durant la presentació).

Si parlem del software, continua mantenint la capa de personalització de Huawei, EMUI, però estrena versió amb l’EMUI 8.1 que fa referència a la versió d’Android que hi viu dins. Sí, és un dels primers dispositius que surten a la venda amb Android 8.1.

El català en el Huawei P20

Com hem comentat en l’apartat anterior, el dispositiu equipa la capa de personalització EMUI, una capa que des de fa anys disposa del català entre els idiomes disponibles. L’hem pogut provar i remenar durant hores i no hem trobat cap problema en l’idioma del dispositiu. Al contrari, la majoria de textos estaven escrits amb un català molt correcte. A falta d’una anàlisi més complerta i de provar el dispositiu durant setmanes, podem afirmar que les primeres impressions amb l’idioma són molt bones.

Preu i disponibilitat

El Huawei P20 surt avui mateix a la venda (27 de març), mentre que per comprar el Huawei P20 Pro haurem d’esperar fins al mes d’abril. Sobre els preus tenim uns 649€ i 899€ respectivament, preus força elevats però més econòmics que els seus principals competidors com és Samsung o Apple.

Tenim davant un dispositiu molt potent i que té sobre el paper les característiques dignes de competir amb els grans del sector. Si la càmera és tan bona com diuen pot superar la del Galaxy S9, si la bateria aguanta el que prometen seria un mòbil que no et deixaria tirat, i amb un disseny força atractiu pot ser un bon partit. Nosaltres el continuarem provant i en uns dies us portaren una anàlisi més detallada del funcionament del Huawei P20 i P20 Pro.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!