Barcelona Games World 2017 Proximitat

Els ‘indies’ catalans presents al Barcelona Games World

Dídac Barrena
Escrit per Dídac Barrena

El Barcelona Games World és un enorme aparador per mostrar als usuaris les noves produccions o els llançaments propers. Les grans empreses de videojocs acaparen gran part de l’esdeveniment però, igual que l’any passat, la Generalitat de Catalunya va reservar un espai perquè petits desenvolupadors catalans puguin mostrar al públic les seves propostes.

El videojoc català agafa múscul

La indústria del videojoc està eclipsada per les grans marques desenvolupadores de videojocs AAA, però últimament veiem com videojocs independents realitzats amb pocs recursos són apadrinats per aquestes empreses i s’acaben convertint en icones de la indústria.

Infografia de la indústria catalana de videojocs

Qualitat, il·lusió i treball dur

Situat just a l’entrada del recinte número 2 de la Fira de Barcelona, la Catalan Arts Video Games va disposar un gran espai amb petites taules on els desenvolupadors, presents allà mateix, t’explicaven de tu a tu el seu projecte i te’l deixaven provar resolent els teus dubtes.

Hi havia un total de 29 empreses, cadascuna orientada a plataformes, mecàniques i estils diferents. Les empreses presents són les següents: 2Awesome Studio, 3D2 Entertainment, Abylight, Altered Matter, Anarkade, Appnormals Team, Barspin Studios, Chloroplast Games, Corsegames, DefyU Technologies, Dolores Entertainment, Grimorio of Games, Jandusoft SL, Kaneda Games, Koord, Last Chicken Games, Lince Works, Mango Protocol, Oxiab Game Studio, SandBloom Studio, Shadow Company Games, Sekg, Skara – The Blade Remains, Titutitech, Undercoders, Unfinished Pixel, X-Lives Interactive i Zink Media Studio.

Espais per provar els videojocs catalans

Ens hauria agradat provar tots i cadascun dels videojocs allà presents i escoltar els seus desenvolupadors però ens era difícil portar-ho a terme. Per aquest motiu vàrem escollir a l’atzar tres dels projectes allà presents i vàrem aprofundir en ells.

Colossus Down

Un videojoc desenvolupat per Mango Protocol, que ja vàrem analitzar algun dels seus anteriors videojocs com Agatha Knife i MechaNika. Una empresa de Barcelona formada per 5 persones i que ha desenvolupat aquest videojoc per a un públic major de 16 anys.

Colossus Down continua explicant-nos part de la història iniciada en el seu anterior videojoc. Aquesta vegada deixen de banda les aventures gràfiques per endinsar-se de ple en el gènere d’acció de tipus beat ‘em up. Al videojoc controlem un robot gegant capaç de llançar míssils a l’enemic i destruir l’entorn a moda que avancem pel Nivell. L’estil visual de tipus cartoon, segueix present en aquest videojoc igual que als anteriors episodis.

Cartell disposat a la zona de prova

Un dels detalls curiosos del videojoc és que no disposem de barra de vida ni un número determinat d’aquestes. Tenim un indicador d’escalfament del robot que anirà omplint-se a mesura que repartim a tothom que passi per davant. Paral·lelament disposem d’un dipòsit de refrigerant que podrem omplir recollint recompenses i que ens permetrà rebaixar l’escalfor del nucli. Si el nucli s’escalfa en excés, el nostre robot col·lapsarà i finalitzarà la nostra partida.

Screenshoot del videojoc Colossus Down

Després de provar el videojoc, podem dir que es tracta d’un projecte sòlid, seriós, amb un equip amb molta experiència i molt interessant. El que més ens ha agradat és l’estil visual i els detalls reinventant d’un gènere molt conegut.

També t‘interessarà:  Vilablareix acull aquest dissabte una nova edició de la Gitech

El videojoc està disponible per a PC i consoles i ens va atendre molt amablement en Javier Gàlvez.

Spy Agency

Spy Agency és una demo desenvolupada per Kaneda Games i que vol mostrar-nos l’inici d’un dels seus grans projectes. Són un equip de només dues persones, amb seu a Gavà i que actualment estan buscant finançament pel seu projecte: un videojoc d’espionatge i sigil amb uns carismàtics personatges, els Smoots.

Els Smoots són una espècie de personatges amb un gran cap i un cos petit molt divertits que protagonitzen tots els jocs que desenvolupen, com l’Smoots World Cup Tennis i el Rio Summer Games. Però ara mateix estan immersos en el desenvolupament d’un videojoc molt influenciat per la saga Metal Gear que ens porta a plena Guerra Freda i que promet explicar-nos una història d’espionatge.

L’Smoot protagonista vestit d’espia

El videojoc és fosc, en contrast amb els Smoots, que desprenen simpatia només veure’ls. Té components coneguts a la saga MGS com les càmeres de vigilància o les batudes d’enemics pel mapa amb un camp de visió que hem d’evitar a tota costa.

Cartell disposat a la zona de prova

Ara per ara es troba en una fase molt primerenca de desenvolupament però ja es pot provar la seva fase beta a PC i Xbox, i en un futur el videojoc també estarà disponible a PS4. Tot això ens ho va mostrar l’Albert Ramon, encarregat de la branca artística i li agraïm enormement  el seu temps.

Arima

Arima és el segon videojoc desenvolupat per l’empresa barcelonina 3D2 Entertainment, formada per un equip de 6 persones que té com a principal objectiu crear jocs enfocats en la jugabilitat.

Arima és un joc d’aventures i acció en tercera persona que destaca pel seu estil visual, minimalista, cuidat i bonic que en combinació amb la música desprèn una atmosfera que t’atrapa.

Concept Art del videojoc Arima

Ara per ara és una demo d’uns pocs minuts on se’ns presenta un petit personatge al càrrec d’un ou que ha de protegir de les ànimes fosques que li volen treure. Un dels objectius dels creadors és fusionar l’acció i la música, fent que el ritme ens marqui combinacions de cops i ens aporti combos per derrotar els enemics.

Cartell disposat a la zona de prova

Arima és un interessant videojoc que estarà disponible a PC i consoles i del qual tenim ganes de saber-ne més sobre el seu futur.

PCatalà compromès amb els videojocs catalans

Nosaltres, igual que els videojocs presents a l’espai de la Catalan Arts som un mitjà petit compromès amb el català i les empreses del nostre territori. Per aquest motiu volem animar als desenvolupadors que ens van atendre i tota la resta de participants a continuar fent la gran feina que fan i donar el nostre suport.

Més informació | Catalan Arts

Sobre l'autor

Dídac Barrena

Dídac Barrena

Del 94. Enginyer Electrònic, Industrial i Automàtic. Sempre al dia sobre tecnologia, apassionat de tot el que comenci per "smart" i amant dels jocs amb bona història.