Apple iPhone Últimes notícies

iPhone X, el ‘regal’ d’Apple pel 10è aniversari

Dídac Barrena
Escrit per Dídac Barrena

El passat 12 de setembre Apple va estrenar part del nou campus que s’està construint a Silicon Valley; a l’auditori batejat amb el nom d’Steve Jobs va presentar al públic el dispositiu que commemora el 10è aniversari del primer iPhone: l’iPhone X.

Apple es suma al carro de reduir marcs

Sharp, presentant l’Aquos Crystal va posar de moda i va iniciar la cursa per aconseguir més percentatge d’ocupació a la part frontal dels dispositius mòbils. Fabricants com Xiaomi o Samsung van sumar-se a la iniciativa i l’últim en fer-ho ha estat Apple.

A primera vista destaca la pantalla OLED de 5,85″ amb cantonades arrodonides que ocupa pràcticament la totalitat de la part frontal, només deixant una petita “mossegada” als sensors, la càmera i l’altaveu. Una de les principals diferències és que Apple ha renunciat al conegudíssim botó circular per poder ampliar la pantalla als límits del dispositiu. Aquest canvi ha comportat l’eliminació del sistema Touch ID, substituint-lo pel Face ID del qual parlarem més endavant.

Part frontal de l’iPhone X

Per la part posterior, destacar que torna a cobrir-se de vidre i repeteix la càmera doble. Els sensors mantenen la posició a la cantonada però canvien l’alineació d’horitzontal a vertical amb el flaix entre les dues càmeres. Continua mantenint-se el petit “turó” que les fa sobresortir lleugerament del cos.

Òbviament repeteix l’omissió del connector jack de 3,5 mm, el connector Lightning, el control de volum i el selector de mode silenci. Però de l’eliminació del botó “home” ha comportat afegir al costat dret del dispositiu un nou botó que permetrà desbloquejar el dispositiu (sense funció de sensor dactilar).

Face ID, el substitut del Touch ID

Com ja s’ha esmentat, Apple ha sacrificat el sensor dactilar al seu iPhone X. Per solucionar  aquesta manca, ha desenvolupat el seu propi sistema de desbloqueig per reconeixement facial.

Disponible a Android des de la versió 4.0, amb la seva corresponent crítica pel seu funcionament que s’ha anat polint de mica en mica, Apple assegura que la seva càmera frontal i els sensors infraroigs que posseeix permeten crear un mapa 3D de la nostra cara. D’aquesta manera promet una fiabilitat total, fins i tot per utilitzar-se com a mètode de validació d’Apple Pay (tot i que a la seva presentació va fallar davant de tot el públic).

Face ID a la keynote

Aprofitant la capacitat d’escanejar la nostra cara, Apple ha presentat un simpàtic sistema per animar emojis amb les nostres expressions. Aquesta característica estarà disponible al servei de missatgeria propi d’Apple, però es podran enviar en forma de vídeo a qualsevol altra plataforma.

També t‘interessarà:  SquidApp supera el milió de descàrregues

Renovat per fora i per dins

Per posicionar-se a la cursa de prestacions cal aportar millores en el hardware del dispositiu. Apple ha muntat l’anomenat xip A11 Bionic, de 64 bits i sis nuclis dividits en dos paquets: quatre d’eficiència, on s’assegura ser un 70% més ràpid que a l’anterior versió, i dos de rendiment, amb un 25% de millora. També munta el xip M11 encarregat de processar l’activitat de l’usuari, té opcions de capacitat de 64 i 256 GB i, com és normal, es desconeix completament la memòria RAM que utilitza.

La càmera dual conté dos sensors de 12 MP, un de tipus gran angular i f/1,8 i l’altre teleobjectiu amb f/2,4. Zoom òptic i digital fins a x10, gravació de vídeo 4K a 24, 30 o 60 fps, càmera lenta a 1080p i 120 o 240 fps i sistema d’estabilització d’imatge. La càmera frontal és de 7 MP, f/2,2 i permet gravar vídeo a 1080p.

Càmera posterior

També estrena la certificació IP67 que aporta al dispositiu protecció contra la pols i la capacitat de submergir-se a l’aigua fins màxim d’un metre.

També s’han sumat al carro de la càrrega sense fils que es realitzarà mitjançant una base no inclosa a la compra i de la qual encara es desconeix el preu oficial. També ofereix càrrega ràpida però per gaudir-la caldrà passar per caixa i comprar un carregador especial per aquest fi.

Resistència IP67

iPhone X, especificacions

MIDES 143,6 x 70,9 x 7,7 mm (174 g)
PANTALLA OLED de 5,8″, 2436 x 1125 p
CPU A11 Bionic de 64 bits i sis nuclis, M11 per registre activitat
EMMAGATZEMATGE 64 i 256 GB
OS iOS 11
CONNECTIVITAT LTE (1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 29, 30 y 66), Wi‑Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0 i NFC
CÀMERA PRINCIPAL Dual 12 MP, f/1,8 i f/2,4. Zoom òptic i digital x10. Estabilitzador. Vídeo 4K i flaix dos tons.
CÀMERA FRONTAL 7 MP, f/2,2. Vídeo a 1080p.
BATERIA mAh desconeguts. Càrrega sense fils, càrrega ràpida amb carregadors específics.
ALTRES Face ID, nano SIM, baròmetre, giroscopi, GPS, IP67.

Preu i disponibilitat

L’iPhone X començarà a distribuir-se a Espanya el dia 3 de novembre però es podrà reservar a partir del 27 d’octubre.

Estarà disponible en color gris i platejat a un preu de 1159 € per la versió de 64 GB i 1329 € per la de 256 GB.

Colors disponibles

Més informació  | Apple

Sobre l'autor

Dídac Barrena

Dídac Barrena

Del 94. Enginyer Electrònic, Industrial i Automàtic. Sempre al dia sobre tecnologia, apassionat de tot el que comenci per "smart" i amant dels jocs amb bona història.