Proximitat

El jurat ha deliberat: Els projectes guanyadors de la HackatH2On

Escrit per Miquel Orozco

El cap de setmana passat es va celebrar al Museu Agbar de les Aigües un hackaton molt particular, en 48 hores els participants van haver de crear el millor projecte sobre aigua amb les dades obertes d’Aigües de Barcelona. El hackaton ja ha finalitzat i tenim els projectes guanyadors.

Amb el primer premi va guanyar l’equip anomenat WaterStock format per Xavier Gil, Toni Trobat i Pedro Vila, que va crear un joc basat en els trams de la factura de l’aigua. Pretenen fomentar l’ús de la factura electrònica envers la de paper. El jurat destaca aquest projecte per ser disruptiu i fomentar l’estalvi i l’economia col·laborativa. Aquest equip ha guanyat de premi 5.000€.

En segon lloc ha quedat l’equip Save&Sound presentant una proposta musical. Es tracta d’una aplicació per mesurar el consum de l’aigua de la dutxa vinculant-la amb cançons penjades a Spotify. Aquest segon premi ha estat de 3.000 euros.

I finalment en tercera posició ha quedat l’equip anomenat OasisBot, una de les múltiples solucions que proposaven la implementació d’assistents personals i virtuals per millorar la relació directe entre Aigües de Barcelona i l’usuari. Concretament han presentat un programa informàtic d’atenció al client centrat en Twitter. El premi ha estat de 2.000 euros.

També t‘interessarà:  Catalonia Living Lab: Catalunya com a "testbed" del cotxe autònom

Comentar també que tots els participants van disposar d’accés a les dades obertes d’Aigües de Barcelona amb les que han pogut nodrir d’informació i dades els seus projectes, permetent escollir entre tres reptes: l’excel·lència del client, la promoció del valor social de l’aigua i els nous serveis a l’Administració. També tenien llibertat per escollir entre solucions web, mòbil, maquinari, entre altres.

Des de PCatalà donem l’enhorabona als guanyadors i a tots els participants del HackatH2On. Desitgem que hi hagi més hackatons d’aquest estil en el nostre territori, ja que a part d’aportar nous projectes que milloren la vida dels ciutadans, aporten innovació al nostre país.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers