Automobile Barcelona 2017

L’Automobile Barcelona fa el tret de sortida

Escrit per Miquel Orozco

Com us hem comentat aquest matí avui comença l’Automobile Barcelona, i fa el tret de sortida amb la l’Institutional Opening, presidit per Carles Puigdemont, President de la Generalitat de Catalunya, Álvaro Nadal Belda, Ministre  d’Energía, Turisme i Agenda Digital del Gobierno de España i Jaume Collboni, segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona.

Nosaltres volem destacar el què pensen els nostres polítics sobre el futur de l’automobilisme, sobretot en la connectivitats i noves tecnologies dels vehicles.

És un dels salons més populars de Fira de Barcelona  i dels més visitats. Aquests dies es converteix en la capital mundial de l’automòbil, sent el focus d’aquest sector. La conferència l’obre Enric Lacalle, President de l’Automobile Barcelona.

Comença afirmant que gràcies a la millora econòmica que està patint el nostre país aquest és un bon moment per a que aquest sector creixi. S’espera que més de 650.000 persones visitin aquests dies l’Automobile Barcelona. Aquest és un sector molt important dels llocs de treball, exportació, millora del PIB i som un punt de trobada de les administracions. L’Automobile Barcelona és el primer salo del món que ha unit la connectivitat i automòbil. Barcelona es converteix una vegada més en pionera mundial.

A continuació ha agafat la paraula Jaume Collboni on ens ha explicat la seva visió d’aquest sector i del saló. L’industria de l’automobil afronta dos reptes: el mediambiental i el de la connectivitat. Barcelona es pot convertir en una ciutat amable medioambiental, això no ho podem fer en contra els cotxes, sinó amb els cotxes i el suport i ajuda de la societat. Volem un model de ciutat d’innovació i ho hem aconseguit, s’ho ha guanyat a pols. Aquest saló és una prova més.

També t‘interessarà:  Comença l'Automobile Barcelona: Què veurem?

Després ha parlat Álvaro Nadal on ha remarcat d’importància d’aquest esdeveniment, afirmant que es tracta d’un esdeveniment trencador i que va molt endavant. A principis de cada segle tenim un nou repte o revolució, en aquest cas, la transformació digital. A Espanya hem creat un sector de l’automòbil dels millors d’Europa i del món, tenim una gran capacitat competitiva, i es un dels sectors insígnies de la millora econòmica del nostre país. Aquesta vegada som protagonistes d’una nova revolució tecnològica i de transformar una indústria com és la del automòbil per transformar-la i millorar-la, aconseguint que encara sigui més puntera.

Foto: Humbert Blanco

En Carles Puigdemont comença felicitant als organitzadors del Connected Hub per la visió que han tingut, una vegada més han sabut situar a l’avantguarda aquest país. Confia en que podran convertir-lo en un lideratge mundial. El sector de l’automòbil és el 3r sector mundial de Catalunya i el 18% de les exportacions de Catalunya. Si unim el sector de l’automòbil amb el dels mòbils és un “win-win” pel nostre país. No volem ser consumidors o espectadors, volem ser protagonistes dels canvis tecnològics. Som un país ben posicionat en universitats, innovació, recerca i transferència tecnològica, estem preparats per liderar un canvi mundial.

Amb aquestes conferències l’Automobile Barcelona queda inaugurat!

Foto de portada: Humbert Blanco

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers