Barcelona Games World 2017 Esdeveniments

El professor Layton passa el relleu a la seva filla Katrielle, el joc al Barcelona Games World

Raquel Casals
Escrit per Raquel Casals

Tot i que l’estand de Nintendo està protagonitzat indubtablement per Nintendo Switch, com bé comentàvem l’altre dia, no accepta de moment cap proposta d’abandonar la petita plataforma portable: Nintendo 3DS. És per això que segueix traient títols i al Barcelona Games World s’hi poden provar el Mario & Luigi: Superstar Saga + Secuaces de Bowser, Metroid: Samus Returns i la nova entrega d’El Misterioso Viaje de Layton: Katrielle y la conspiración de los millonarios.

La part gràfica de l’aventura gràfica

La part estètica de la història sempre ha estat simpàtica i amable, amb un estil senzill però efectiu. Als inicis de la saga, el dibuix era força auster, de dues dimensions. L’evolució ha portat a uns personatges amb més volum en els diàlegs i continua amb unes animacions dignes d’un anime per als grans avenços argumentals.

Cal recordar un fet important: la setena entrega de la saga Layton està desenvolupada per Level-5, com les altres. Level-5 caracteritza moltes de les seves entregues amb aquest dibuix i, sense anar més lluny, podem esmentar altres títols com ara Ni no Kuni II: Revenant Kingdom (present al Barcelona Games World) o la saga dels Ace Attorney. El jugador regular de la saga de trencaclosques sap molt bé quin tipus d’històries trobarà i que l’animació serà impecable.

També t‘interessarà:  Land Rover llança un mòbil exclusivament per a aventurers

La història i els trencaclosques

En aquest cas, la simpàtica i enèrgica Katrielle, la filla de l’arqueòleg Layton, comença la seva vida en la carrera de detectiu. El seu objectiu és trobar el seu pare. Ara bé, tot pren una direcció diferent quan troba un gos que parla, al qual anomenarà Sherl, i que li demana ajuda. És així com sorgeix el seu primer cas i com començarà tot.

Els primers puzles disponibles no s’allunyen en absolut dels títols anteriors de la franquícia. Segueixen sent enginyosos i demanen que el jugador busqui solucions des de punts de vista inesperats. En aquest cas, que el nou títol no presenti canvis importants és un aspecte molt positiu, atès que la fórmula que ha estat fent servir fins ara és la bona i els jugadors ho volen així.

Per tant, les primeres impressions d’aquest títol que ja es troba a la venda i que es pot provar al Barcelona Games World són molt positives, com era d’esperar. Els canvis radicals són sovint necessaris en segons quins jocs, però en aquest joc potser seria un error. La seva versió per a mòbils ja fa temps que es pot jugar i finalment podem dir que ha arribat a la Nintendo 3DS, on no sembla que hagi de decebre a cap usuari regular.

Sobre l'autor

Raquel Casals

Raquel Casals

Pirata de Melêe Island, grammar nazi i fanàtica dels videojocs. La triforça m'ajuda a tenir cura del català.