Barcelona Games World Proximitat Videojocs

L’indie explosiu del Barcelona Games World

Raquel Casals
Escrit per Raquel Casals

Hi ha una cara del Barcelona Games World que potser queda amagada davant la immensitat de les grans empreses amb estands gegantins. Ara bé, cal tenir en compte que els petits estands del saló dels videojocs d’aquest cap de setmana també són importants. Donar l’oportunitat de créixer als estudis independents és imprescindible i és per això que des de PCatalà us portem un recull d’alguns dels videojocs que hem pogut provar i les nostres impressions.

 bgw-3-2

Dabadu Games

Parlem ara d’ It’s full of Sparks. La desenvolupadora indie Dabadu Games es dedica ara al seu tercer videojoc, després d’haver-ne fet dos de temàtica infantil. L’equip està format per dues persones, de Lleida i de Barcelona, i opta ara per un joc de l’estil de plataformes que serà llançat per iOS i Android.

Ara bé, en aquest cas, la temàtica és d’allò més curiosa. El personatge que controlem és ni més ni menys que un petard. Es tracta d’un protagonista inconformista que vol lluitar per la seva vida, perquè no vol morir com veu morir a la resta de civilització “petarda”. És per això que en cada pantalla haurem d’aconseguir caure a l’aigua per apagar-nos i evitar explotar. Si un personatge mor i explota, tindrem un altre personatge petard, segurament de tipus diferent, amb un altre nom propi.

També t‘interessarà:  Es confirmen Dark Souls Remastered i Dark Souls Trilogy

bgw-2-2

El títol es recolza en un element: els filtres. Amb filtres de diversos colors que tenyiran la nostra pantalla, deixarem de veure els obstacles d’aquell color -i per tant els farem desaparèixer- i a l’inrevés, no haurem de tenir activat el filtre per quan necessitem les peces d’aquell color.

La filosofia sobre la vida i la mort d’aquest videojoc i l’inconformisme de no voler morir són les idees que es tradueixen en un joc que enganxa i que et repta, poc a poc amb més dificultat, a passar-te els 79 nivells que el conformen.img_7371

Estan oberts també a rebre crítiques constructives per tal de millorar It’s full of Sparks abans del seu llançament aquí.

Fotografies: Humbert Blanco

Sobre l'autor

Raquel Casals

Raquel Casals

Pirata de Melêe Island, grammar nazi i fanàtica dels videojocs. La triforça m'ajuda a tenir cura del català.