MWC17

L’smartwatch analògic de MyKronoz: ZeTime

Raquel Casals
Escrit per Raquel Casals

En el marc d’activitats que ofereix la setmana del Mobile World Congress, trobem tot d’esdeveniments que abasten des de les presentacions de grans empreses, fins a congressos paral·lels que duren dies o hores. Ens referim ara al Mobile Focus Global, que és “un esdeveniment media internacional anual de l’empresa Pepcom” que “mostra les últimes innovacions en smartphones, tauletes, aplicacions, ordinadors portàtils, GPS, dispositius Bluetooth, serveis sense cables i més”. En definitiva, un espai on trobar-hi tot de novetats.

La innovació a tractar és ZeTime, un rellotge intel·ligent que va més enllà i es converteix en polivalent sent, alhora, analògic. Això com es menja? MyKronoz, una empresa -precisament- suïssa, ens assegura que és el primer smartwatch híbrid amb les tradicionals manetes i pantalla tàctil en color. Fixem-nos-hi bé:

La bateria

Mentre que la resta de smartwatches perden la seva total funcionalitat quan se’ls acaba la bateria, amb aquest dispositiu és diferent. La bateria que s’encarrega de posar en marxa la part intel·ligent del rellotge té una durada de fins a 3 dies en ús normal amb una sola càrrega. Per altra banda, la part analògica, les busques, funciona durant 30 dies amb una sola càrrega. D’aquesta manera s’aconsegueix que, malgrat que la pantalla tàctil es quedi sense energia, l’smartwatch continuï fent la seva principal i original feina: fer-nos saber l’hora.

El resultat és un rellotge que està encès tot el dia i que sincronitza de manera automàtica l’hora i la data.

Què ofereix?

Com és d’esperar en un rellotge intel·ligent, es poden rebre notificacions de pronòstics meteorològics, xarxes socials, trucades que es reben al moment i també recordatoris i alarmes amb la pantalla d’alta resolució. Ara bé, més enllà d’això, existeix la possibilitat de reproduir música, fer alguna fotografia i provocar que l’smartphone vinculat soni per tal de trobar-lo de manera ràpida.

A més a més, el ZeTime inclou un acceleròmetre de 3 eixos i un sensor òptic de freqüència cardíaca, fet que permet controlar diversos paràmetres sobretot centrats en l’activitat esportiva i la salut. Podem, per tant, saber: la freqüència cardíaca, les passes, la distància recorreguda, les calories cremades, els minuts en què l’usuari ha estat actiu i les hores de son.

També t‘interessarà:  Creix l'emprenedoria catalana
L’aplicació mòbil

Aquesta aplicació permet el bon funcionament i la bona coordinació entre rellotge intel·ligent i mòbil intel·ligent. Existeixen ja moltes aplicacions de MyKronoz per als diversos dispositius i aquesta, així com les altres, es trobarà a iOS i Android i enllaçarà l’smartwatch i l’smartphone mitjançant Bluetooth.

El disseny

El cos del ZeTime és d’acer inoxidable i fa 44mm. Quant al disseny de la interfície, hi ha diverses “cares” digitals que es poden intercanviar. Pel que fa a la corretja, n’hi ha també de diferents tipus, amb materials com ara el silici, el cuir genuí o la fibra de carboni.

Especificacions

 • Bluetooth: BLE 4.1
 • Dimensions: 44mm x 12.3mm
 • Material: cos del rellotge d’acer inoxidable i corretges de silicona o cuir genuí.
 • Amplitud del costat del rellotge: 22mm
 • Tipus de bateria: Li-ion 200 mAh
 • Mida i resolució de la pantalla: 1.22′ 240*240MP
 • Tipus de visualització: TFT (pantalla tàctil de color amb el forat)
 • Resistència a l’aigua: 3 ATM
 • Sensors: acceleròmetre de 3 axis i sensor òptic HR
 • Busques tradicionals
 • Sistema de càrrega: càrrega de contacte
 • Accessoris inclosos: carregador magnètic, cable USB
 • Requisits del sistema: Android 4.3+ o iOS 8.0 i superior, BLE

Per ara, no coneixem més que la informació sobre el prototip, atès que el producte encara no està en venda. Tenint en compte que MyKronoz té un catàleg important de smartwatches, no sembla pas que aquest nou projecte es trobi fora de les seves possibilitats. Veurem si realment té bona rebuda pel seu estil híbrid o es converteix únicament en una anècdota tecnològica més.

Més informació | Pàgina oficial de MyKronoz

Sobre l'autor

Raquel Casals

Raquel Casals

Pirata de Melêe Island, grammar nazi i fanàtica dels videojocs. La triforça m'ajuda a tenir cura del català.

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers