Microsoft

Microsoft confirma els rumors: Adéu, Windows Phone

Escrit per Marc Celeiro

Tots sabem que Windows Phone ha estat un projecte que a poc a poc ha anat caient en l’oblit tecnològic: La poca popularitat i el fet que el nombre de dispositius mòbils amb aquest sistema operatiu hagi estat sempre realment baix (segons algunes fonts estaríem parlant de tan sols l’1% dels smartphones a escala mundial) ha fet que per la xarxa hagin aparegut molts rumors parlant d’un abandonament per part de l’empresa Microsoft, creadora del projecte.

Doncs bé: Ahir, John Belfiore -un dels majors responsables de Windows 10-, a través del seu compte de Twitter, confirmava que Microsoft deixa de proporcionar noves funcionalitats al sistema operatiu, tot i que els desenvolupadors seguiran publicant actualitzacions de seguretat i d’estabilitat:

Segons el mateix Belfiore, un dels motius els quals han portat a prendre aquesta decisió és el fet que els desenvolupadors i les empreses no han apostat en el sistema operatiu i que, per tant, el mercat d’aplicacions del sistema era molt baix.

Aquesta notícia la coneixíem després que HP, una de les empreses que més havia apostat pel sistema operatiu, decidís aquesta mateixa setmana deixar de treballar amb Windows Phone, ja que segons Nick Lazaridis, president de l’empresa a Europa, Àsia i Orient Mitjà, Microsoft fa temps que hauria abandonat el seu desenvolupament per centrar-se a la versió per a ordinadors, Windows 10.

Així doncs, caldrà veure com evoluciona Windows després d’aquesta notícia i què passarà amb totes les funcions que Microsoft ha desenvolupat aquests últims mesos per connectar els seus telèfons amb Windows 10. Tot i això, després que en els últims mesos l’empresa hagi publicat les versions per a Android i iOS del seu programari -estem parlant, per exemple, del navegador Edge o de la suite ofimàtica Office- confirma en certa manera el rumb que prendran a partir d’ara els desenvolupadors de la plataforma.

Sobre l'autor

Marc Celeiro

No paro mai quiet. M'encanta desenvolupar aplicacions i trastejar ordinadors i mòbils. A vegades també faig webs i escric articles. Suposo que sóc una mica friqui de la informàtica...