Proximitat

El museu digital de l’humor gràfic: Humoristan

Raquel Casals
Escrit per Raquel Casals

Malgrat que els nostres interessos en el Saló del Còmic passen sovint per l’àmbit dels videojocs, com en les últimes mencions a Splatoon 2 i Gappo’s Legacy VR, val a dir que la tecnologia també hi pren un paper. Els còmics poden emprar la tecnologia com a eina de difusió. Cada cop es llegeixen més títols a través de plataformes web o surten primer en format digital i més tard en format físic. Però què passa amb aquells que ja han sortit? Si volem accedir a feines de diversos autors, podem fer-ho a través de la plataforma Humoristan.

Què és Humoristan?

Humoristán és un museu digital que permet l’accés a “l’humor gràfic”.  El projecte va néixer el juliol del 2015. Es tracta d’un projecte cultural sense ànim de lucre creat per la Fundación Gin. El responsable general n’és José Luís Martín, dibuixant català, però rep col·laboracions de diversos autors de renom. Mitjançant escaneigs d’originals o de publicacions, actualment hi ha publicacions de finals del segle XIX i fins l’actualitat. Hi ha la possibilitat d’ampliar les imatges de manera que es poden veure els còmics amb una gran qualitat.

També t‘interessarà:  El domini .barcelona supera les 8.600 pàgines

Així com els museus físics, aquest museu digital també disposa d’exposicions. Hi trobem des de col·leccions privades fins a una exposició dels cent anys del TBO amb bones explicacions i il·lustracions i dibuixos de qualitat.

Imatge del volant d’Humoristan extreta del web de FICOMIC

L’informe Humoristan 2016

En aquest lloc web hi trobem diverses categories: exposicions, autors (amb la seva corresponent fitxa i enllaços a les publicacions), sèries, publicacions, articles i notícies sobre aquest món. Aquest museu digital també s’ha encarregat de fer un estudi sobre les publicacions de l’any passat: “Un any d’humor gràfic, Informe Humoristan 2016”. Aquest informe ha estat presentat en format físic durant aquest Saló Internacional del Còmic de Barcelona, a l’estand d’Humoristan.

Tenint en compte la il·lusió amb què sembla que s’emprèn aquest projecte i el seu bon resultat, es pot concloure que el museu digital Humoristan és una molt bona recomanació per als amants de l’humor gràfic, tot i que potser encara falti perfilar alguns aspectes a nivell interactiu.

Font i més informació | www.humoristan.org i

Sobre l'autor

Raquel Casals

Raquel Casals

Pirata de Melêe Island, grammar nazi i fanàtica dels videojocs. La triforça m'ajuda a tenir cura del català.

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers