MWC18 Proximitat

Nepcom, l’aplicació d’origen català que garanteix la missatgeria xifrada

Escrit per Marc Celeiro

En el marc de la fira 4YFN hem conegut l’aplicació Nepcom -fundada per Eduard Blasi, Joan López de la Franca i la resta dels seus companys a Barcelona i amb el suport del programa Hubbik de la UOC- que permet la comunicació entre dues persones o més d’una manera totalment segura i encriptada.

L’aplicació destaca pel seu mode d’autodestrucció de missatges, que tot i no venir de forma predeterminada en obrir un xat és fàcilment accessible a través d’un botó situat a la barra superior de la conversa. En activar-lo, l’altre contacte rep una sol·licitud d’activació d’aquest mode, que en el cas que accepti farà que tots els missatges es destrueixin tan bon punt l’usuari tanqui la conversa o l’aplicació. Això funciona gràcies al protocol de xifratge OTR (Off The Road), el funcionament del qual provoca que totes les dades que s’enviïn ho facin sense desar-se al servidor i que només es faci servir per traslladar-les d’un dispositiu a l’altre.

També t‘interessarà:  Viciats #7 T2: Especial MWC18 [EN VÍDEO]

Un altre factor molt important a tenir en compte és que no fa ús de l’agenda de contactes del telèfon, ja que el sistema funciona mitjançant invitacions entre les persones. Això també impossibilita que un contacte t’enviï un missatge sense haver-lo acceptat prèviament.

Dins del marc de la seguretat, l’aplicació també destaca per la seva versatilitat en entorns empresarials. Permet fer grups assegurant-se de mantenir la total privacitat de les dades compartides gràcies al sistema esmentat anteriorment.

Fa mig any va ser guardonada amb l’accèssit del Premi Protecció de Dades en el Disseny 2017 que atorga l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades de la Generalitat de Catalunya.

Actualment està disponible en català, castellà i anglès i per a sistemes Android i iOS. En els pròxims mesos esperen expandir-se a nous mercats i incorporar-hi nous idiomes.

The app was not found in the store. 🙁

Més informació | nepcom.es

Sobre l'autor

Marc Celeiro

No paro mai quiet. M'encanta desenvolupar aplicacions i trastejar ordinadors i mòbils. A vegades també faig webs i escric articles. Suposo que sóc una mica friqui de la informàtica...