Google

Google renova el disseny de Gmail, et presentem totes les novetats

Escrit per Marc Celeiro

Des de fa uns anys, gràcies a les directrius de disseny de Material Design que Google va presentar amb el llançament d’Android 5.0, l’empresa va actualitzant a poc a poc l’aspecte dels seus serveis per aconseguir el mateix disseny a tot arreu.

Gmail, el servei de correu electrònic gratuït de l’empresa, ho acaba de fer aquesta mateixa setmana en versió de proves, amb l’afegit d’algunes funcionalitats que el fan molt més útil.

Nous serveis enllaçats, mode offline i seguretat millorada

El primer que ens crida l’atenció és el nou panell lateral dret, on trobem Google CalendarGoogle KeepGoogle Tasks, que ens permet gestionar els tres serveis sense sortir de Gmail. A més, també es poden afegir les aplicacions que fins ara estaven disponibles a la botiga d’aplicacions de G Suite.

Algunes funcions que ja van incorporar-se amb Google Inbox fa uns mesos també han estat incloses en aquesta renovació, entre elles la possibilitat de posposar un missatge.

També t‘interessarà:  Coneix els nous Motorola Moto G6, G6 Plus i G6 Play

El mode offline (sense connexió a Internet) ha estat activat de forma predeterminada, permetent així llegir, respondre i esborrar els missatges sense haver d’estar connectat a la xarxa.

A l’apartat de seguretat ens trobem amb la nova funcionalitat de programar una data de caducitat d’un missatge, molt útil si es tracta de contingut confidencial i ens volem assegurar que el missatge que el destinatari ha rebut s’esborri dins del termini programat inicialment.

Aquest nou disseny no està habilitat per defecte. Si teniu un compte @gmail.com, cal que aneu al menú de configuració i prémer “Provar la nova versió de Gmail”. En canvi, si sou usuaris de G Suite, heu de demanar a l’administrador que, a través de Google Admin, activi el nou disseny a tots els usuaris.

Sobre l'autor

Marc Celeiro

No paro mai quiet. M'encanta desenvolupar aplicacions i trastejar ordinadors i mòbils. A vegades també faig webs i escric articles. Suposo que sóc una mica friqui de la informàtica...