Últimes notícies

Nou rècord de capacitat d’un SSD: 50TB

Dídac Barrena
Escrit per Dídac Barrena

Viking Technology ha presentat el Silo Solid State Drive, un disc dur SSD que ha batut el rècord de capacitat a tota la industria: 50TB d’emmagatzematge.

Logotip de l’empresa.

Una brutal capacitat

El SSD Silo, que forma part de la família de productes “Ultra High Capacity” (UHC) de Viking permet obtenir un gran emmagatzematge digne d’un disc dur convencional amb el mateix factor de forma de 3.5″. Aquest disc dur utilitza tecnologia de memòria flash NAND amb cèl·lules multinivell. L’SSD Silo ofereix fins a 500MB/s de velocitat de lectura i 300MB/s d’escriptura.

Aquest disc dur està comandat per un processador flaix d’última generació amb un gran equilibri entre rendiment, capacitat, cost i eficiència. Aquestes característiques el fan especialment indicat per serveis al núvol (cloud), emmagatzematge de grans paquets de dades, sistemes d’emmagatzematge extern i centres de dades.

El SSD Silo es troba amb capacitat de 25 i 50 TB, xifres mai vistes fins al moment. Les seves mides són 101,6 x 147 x 26,1 mm i un pes de 50g.

SSD Silo

L’eficiència per bandera

Tot i la gran capacitat, l’SSD Silo presumeix d’eficiència. Segons els seus creadors, ofereix un consum d’energia en estat de repòs de menys de 10W i menys de 16W en actiu.

També t‘interessarà:  Repassem tot el que ens ha donat l'any 2017

Aquest dispositiu permet millorar l’espai, el rendiment i, sobretot la refrigeració dels centres de dades actuals d’una manera molt senzilla.

No hi ha cap altra solució amb tanta capacitat com el SSD Silo. Aquestes unitats permeten migrar els centres de dades al rendiment d’un SSD sense la necessitat de substituir l’equip sencer.

– Hamid Shokrgozar, president de Viking Technology

Més informació | Viking Technology

Sobre l'autor

Dídac Barrena

Dídac Barrena

Del 94. Enginyer Electrònic, Industrial i Automàtic. Sempre al dia sobre tecnologia, apassionat de tot el que comenci per "smart" i amant dels jocs amb bona història.