Microsoft

El nou Windows 10 permet enllaçar un mòbil Android amb un PC

Escrit per Miquel Orozco

Un dels aspectes en que ha de millorar Windows és en la integració entre dispositius. Sembla que els Microsoft en són conscients i estan donant a conèixer els seus plans per crear un ecosistema multi-SO.

Avui els “Insiders” de Windows 10 poden provar algunes noves característiques que llançaran en els pròxims mesos al públic general. Els usuaris que disposin d’un dispositiu Android poden provar “Windows Apps”, que enllaça un mòbil amb un PC. Per ara no se sap res de si arribarà per a iPhone, així que en aquests noments només està disponible per a Android.

Enllaçant el teu mòbil Android amb el PC podràs disposar d’opcions per compartir entre dispositius de forma molt senzilla. La primera d’aquestes opcions és la de compartir un enllaç, però en això és només el principi ja que s’espera que es pugui obrir a desenvolupadors i es puguin compartir continguts més diversos entre els dispositius Android i els PCs amb Windows 10.

També t‘interessarà:  Arriba Google Pay, la nova plataforma de pagament per a Android

A part d’aquestes novetats també han afegit una altra que no té gaire a veure amb l’anterior. El Cortana rep millores i a partir d’ara podrà obrir resultats de cerca en el propi assistent, sense haver de carregar el navegador web. Això funciona per ara amb pel·lícules, borsa, temps, estat dels vols i altres cerques que requereixen respostes ràpides. També suporta accions per a interactuar directament amb l’estat de l’ordinador, com és “Hey Cortana, reinicia el PC” o per apagar, bloquejar o simplement tancar la sessió o canviar d’usuari.

Per ara aquestes novetats només estan disponibles pels usuaris que estiguin subscrits al programa de “Windows Insiders” ja que encara falta pulir alguns detalls i rebre “feedback” de la gent. Veurem si aquestes novetats les llancen com a actualització qualsevol del Windows 10 o esperen a algun gran llançament per mostrar-les al públic.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!