Últimes notícies

PGS, un mòbil amb aires de consola

Dídac Barrena
Escrit per Dídac Barrena

PGS, de les sigles “Portable Gamming System” és un projecte de PGS Lab que promet aconseguir la unió definitiva entre el món dels smartphones i el de les videoconsoles portàtils.

Amb aquesta idea, l’equip desenvolupador va aconseguir el suport de la comunitat aconseguint a Kickstarter més de 300.000 $ dels 100.000 $ que tenien previst per produir-ho. Aquest fet reflecteix les ganes que tenim els usuaris de poder aconseguir la unió perfecte entre aquests dos tipus de dispositius. Lamentablement varen cancel·lar el projecte a Kickstarter i van obrir una nova via de finançament que expliquem detalladament a l’apartat “Preu i disponibilitat”.

No és una novetat, però prometen fer-ho bé

PGS Lab no han inventat res nou, ja coneixem algun dispositiu del passat amb el mateix objectiu, com el cas del Sony Xperia Play.

El Xperia Play va sortir a la venda l’1 d’abril de 2011, convivia amb consoles de sobretaula com la Play Station 3 o la Xbox 360 i consoles portàtils com la PSP G0 (portàtil de la qual pren moltes idees) o la Nintendo 3DS.

Consistia en un mòbil d’obertura per lliscament que en comptes de tenir un teclat mecànic amagava dues botoneres i dos pads tàctils amb funció de joystick. Malauradament el projecte no va funcionar prou bé i va caure al pou de l’oblit, quedant com un simple intent d’aconseguir l’impossible.

Però ja han passat 6 anys i el hardware dels smartphones ha avançat tant que els videojocs mòbils es defenen prou bé envers els seus competidors de sobretaula. PGS vol tornar a intentar-ho actualitzant-se a la nova oferta i aconseguir una comunió natural entre el món mòbil i dels videojocs.

Sony Xperia Play

La part superior: un mòbil

El dispositiu munta dues pantalles, la principal amb resolució FHD IPS de 5,9″ i la segona HD de 3,2″. Tot això en un cos d’1,5 cm de gruix. El seu processador és un Intel Atom X7 Quad-Core a 2,4 GHz acompanyats de 8 GB de RAM. Òbviament, en mode d’alt rendiment el hardware s’escalfa, per aquest motiu conté al seu interior un sistema de refrigeració mitjançant un petit ventilador.

Una de les curiositats és que és dual boot, per tant, permet utilitzar tant Android com Windows 10 al mateix dispositiu. D’aquesta manera permet assegurar la compatibilitat amb els videojocs d’ambdues plataformes. També permet realitzar streaming amb els sistemes Play Station, Xbox i Steam.

PGS plegat

La part inferior: una consola

El que més crida l’atenció d’aquest dispositiu són els comandaments que es despleguen sota de la pantalla principal.

També t‘interessarà:  Connectats o infeliços: L'informe PISA mostra la dependència dels estudiants

En aquesta part trobem, principalment la segona pantalla esmentada anteriorment així com dues botoneres disposades en forma de creu. El fet que s’agraeix molt i que vol donar solució als incòmodes joysticks virtuals que ocupen mitja pantalla, són els dos joysticks físics situats a cada banda del dispositiu. Finalment trobem dues parelles de botons situats al marc superior que faran la funció de gallets.

Especificacions PGS

Existeixen dues versions: PGS Hardcore més potent i PGS Lite, amb especificacions més contingudes. A continuació detallem les diferències entre elles:

PGS Hardcore PGS Lite
PANTALLA FHD IPS 1920×1080 (5,9″) HD IPS 1280×720 (5,5″)
CPU   Intel HD Graphics 600 MHz 16 cores (Windows) + Mali-T880 MP4 (Android)
GPU   Intel Atom x7-Z8750 2.56GHZ (Windows) + MediaTek Helio X2X 2.5GHZ (Android)
RAM  8GB LPDDR3 (Windows) + 3GB LPDDR3 (Android)  4GB LPDDR3 (Windows) + 2GB LPDDR3 (Android)
EMMAGATZEMATGE  128GB UFS (Windows) + 32GB eMMC (Android)  64GB eMMC (Windows) + 16GB eMMC (Android)
OS   Windows 10 (64-Bit) + Android 6.0
CONNECTIVITAT   802.11a/b/g/n/ac + Bluetooth® 4.0 + 2G/3G/LTE + GPS
BATERIA  Li-Po 6800mAh  Li-Po 4080mAh
MIDES  158 x 78 x 15 mm  145 x 71 x 11 mm
PES  320 g  245 g

Interior del dispositiu

Preu i disponibilitat

Aquest projecte va ser presentat a Kickstarter aconseguint tres vegades més recaptació de la sol·licitada inicialment. Lamentablement els creadors varen trobar problemes per continuar tirant endavant el projecte i van decidir cancel·lar la campanya de recaptació. Varen retornar els diners als inversors i actualment s’estan finançant per via pròpia mitjançant reserves des de la seva pàgina web.

La seva sortida al mercat està prevista durant el segon trimestre del 2017 i els preus varien des de 319 $ per la versió Hardcore fins a 259 $ per la Lite. Cal esmentar que actualment també es pot reservar una edició especial fabricada en titani a un preu de 599 $.

Qualsevol versió es pot escollir en color blanc, groc, rosa, blau, gris i negre.

Colors disponibles

Galeria d’imatges:

Més informació | PGS Lab

Sobre l'autor

Dídac Barrena

Dídac Barrena

Del 94. Enginyer Electrònic, Industrial i Automàtic que treballa com a programador de robots. Sempre al dia sobre tecnologia, apassionat de tot el que comenci per "smart" i amant dels jocs amb bona història.

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers