Anàlisi Google

Primeres impressions del Samsung Galaxy S8+

Escrit per Miquel Orozco

A finals de març d’aquest any Samsung ens va sorprendre amb un terminal força trencador i que podria marcar un abans i un després en el panorama dels dispositius mòbils. Es tractava d’un dispositiu molt elegant, amb molt pocs marges en la part superior i inferior i els laterals corbats.

Nosaltres hem rebut una unitat per provar i en aquest article us volem exposar les primeres impressions del terminal a gairebé 24h de tenir-lo en mà.

Disseny espectacular i “Always On”

(Plovisquejava però el mòbil és resistent a l’aigua)

Com hem comentat abans, el Samsung Galaxy S8+ es va presentar com un terminal bonic i molt estètic, però no ens ho hem cregut fins que no l’hem vist i l’hem pogut testejar una mica.

Igual que el seu predecessor, el Galaxy S7 l’element principal és el vidre predominant en la part frontal i posterior, perfilat amb el metall pels laterals. Parlant dels laterals, aquests són corbats, encara que no tant com els del S7 Edge, cal remarcar aquest aspecte ja que encara que aporti una experiència immersiva no és tant plena com la del S7 Edge.

La càmera no sobresurt i el sensor d’empremtes dactilars està situat en la part posterior just al costat de la càmera. Vull aprofundir en aquest aspecte ja que amb les dimensions del Galaxy S8+ és una odissea trobar el sensor d’empremtes, confonent-lo amb la càmera o el flash. Suposo que amb el temps un s’acostuma i li resulta més fàcil trobar-lo.

L’Always On és una de les característiques que pocs mòbils disposen però que resulta de gran utilitat. Consisteix bàsicament en que la pantalla mai s’apaga completament. Al prémer al botó d’encesa per apagar la pantalla, en aquesta es mostra un rellotge amb el fons d’unes estrelles o el nom de la cançó que estàs reproduint. Mai s’apaga completament la pantalla, sent de gran utilitat quan deixes el mòbil sobre la taula podent veure l’hora sense haver de tocar el terminal.

Una de les característiques estrella que disposa Samsung en comparació amb altres marques és la d’equipar pantalles Super AMOLED en els seus mòbils. Això aporta uns colors negres molt purs i quan l’apagues gràcies al “Always On” sembla que el mòbil sigui molt futurista i que tot el frontal sigui pantalla. Aquesta tecnologia es caracteritza en que els colors negres realment siguin LEDs apagats i no consumeixin bateria.

Les cantonades de la pantalla són arrodonides en comptes de ser totalment quadrades, una mica més arrodonides que el LG G6. Aquest simple detall aporta una experiència molt més immersiva juntament amb els laterals corbats.

El disseny com hem comentat és molt refinat i sembla que en tot moment tinguis un diamant en les teves mans, sobretot amb la pantalla apagada i l’Always On activat.

També t‘interessarà:  Xiaomi Black Shark, el mòbil dissenyat per a 'gamers'

Reconeixement d’Iris més que acceptable

Samsung va cometre un error molt greu amb el Galaxy Note 7 per tot l’enrenou de les explosions causades per les bateries, però aquell terminal tenia algunes característiques que el definien i que han sabut aprofitar pel Galaxy S8.

El Samsung Galaxy S8+ permet desbloquejar-se amb una contrasenya, un pin, un patró, per empremtes dactilars, reconeixement facial i escànner d’Iris. Aquest últim és el que m’ha cridat més l’atenció i he provat durant les hores en que el tinc i el meu primer veredicte és que funciona realment bé.

Quan el configures et recomana que el facis servir sense ulleres i en ambient amb força lluminositat i és que en aquests escenaris “ideals” funciona amb molta rapidesa, però portant-lo al límit intentant desbloquejar-lo amb poca lluminositat o fins i tot amb ulleres també funciona, encara que triga unes mil·lèsimes de segon més.

L’assistent virtual Bixby

La novetat estrella era la incorporació de Bixby, l’assistent virtual de Samsung que ha de competir directament amb Google Assistant, creant fins i tot un botó específic en el lateral esquerra per cridar-lo.

He configurat el Galaxy S8+ en català i he executat Bixby. La sorpresa ha estat que no aporta gaire més informació que el clàssic Google Now. S’inicia mostrant les targetes clàssiques que mostren el temps, notícies, fotografies realitzades recentment, vídeos de subscripcions de YouTube, pàgines web més visitades i alguna que altre informació més. Però no es veu enlloc cap cercador ni manera d’interactuar amb ell. S’ha d’acceptar que està totalment traduït al català -punt a favor- però no aporta gaire més informació que Google Now. En aquest aspecte encara hi hauré d’aprofundir per veure si es tracta d’una limitació a la nostra llengua o és que això és el que m’havia d’esperar del seu assistent, força limitat pel que he vist fins ara.

Encara faltarà comprovar com rendeix la bateria d’un dispositiu amb la pantalla tant gran i uns consums energètics més que evidents. Pel poc que he provat la càmera puc afirmar que les fotografies són de molta qualitat, però hem d’entrar en més detall i comparar-lo amb altres mòbil de la seva gamma per mostrar conclusions en l’anàlisi complet.

Aquestes han estat les primeres impressions del Samsung Galaxy S8+, un dispositiu que pot revolucionar el sector del mòbils, sobretot en temes de disseny, però que per això abans haurem de certificar que les característiques que té valguin els 909€ pels quals ha sortit a la venta.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!