Microsoft Últimes notícies Videojocs Xbox

Project Scorpio, la nova consola de Microsoft

Jesús Cinto
Escrit per Jesús Cinto

El passat dijous, els nois de Digital Foundry van anunciar les especificacions de Project Scorpio, la nova consola de Microsoft. Amb l’anunci de Phil Spencer en el passat E3, sabíem que la companyia americana treballava en una consola amb una potència gràfica mai vista. Encara falta molta informació que esmentaran el pròxim 11 de Juny en la seva conferència del E3, però Microsoft ja han mogut la primera peça.

Project Scorpio, 4k natius al saló de casa

Com ens van dir, Project Scorpio podrà córrer els jocs a 4k natius. A día de avui, serà la consola més potent del mercat. Tot i les especificacions, els números no representen tot el que volen oferir en el producte final. Amb Xbox One, Microsoft sempre anava un pas o dos per darrere de PS4. Els jocs anaven a resolucions més petites, molt rarament arribaven als 1080×1920 i la tassa de fps (frames per segon) en la majoria de títols no aconseguien els 60 fps. Sony es va avançar en la passada tardor al treure al mercat la seva remodelació de la consola, PS4 Pro, el qual arriben als 4k escalats. Tot i això, Microsoft mou fitxa a la seva nova proposta i vol tornar a tenir el protagonisme que va tenir amb Xbox 360.

Interior de Project Scorpio. Font: Oficial

Especificacions dignes d’un PC d’alta gamma

Project Scorpio PS4 Pro Xbox One
CPU Vuit nuclis X86 a mesura de 2.3GHz Vuit nuclis Jaguar de 2.1GHz Vuit nuclis Jaguar a mesura de 1.75GHz
GPU 40 unitats de computació a mesura a 1172MHz 36 unitats de computació  GCN millorada a 911MHz 12 unitats de computació GCN a 853MHz (Xbox One S: 914MHz)
Memòria 12 GB GDDR5 8GB GDD5 8GB DDR3/32MB ESRAM
Ample de banda de la memòria 326GB/s 218GB/s 68GB/s (Xbox One S: 219GB/s)
Disc Dur 1TB 2.5 pulgades 1TB 2.5 pulgades 500GB/1TB/2TB 2.5 pulgades
Unitat òptica 4K UHD Blu-ray Blu-ray Blu-ray (Xbox One S: 4K UHD)
També t‘interessarà:  Anàlisi: Splatoon 2

Font: Digital Foundry

Gràcies a la informació rebuda hem pogut obtenir aquesta taula. Es mantenen els vuit nuclis de CPU, tot i que sense optar pels nous processadors Ryzen d’AMD. La GPU és molt ràpida i conté amb una amplia memòria de 12GB. D’aquests 12GB, 8 es dedicaran exclusivament als jocs i la resta al sistema. També podrem capturar les nostres partides a 4K i 60 fps.

Un altre punt fort és la seva refrigeració. La consola només té potència, sinó que també és eficient. Microsoft ha optat per un sistema anomenat càmera de vapor i ventiladors per poder suportar la calor dissipada per la consola i evitar sobreescalfament. Dins del dissipador tenim una càmera en buit amb aigua ionitzada i destil·lada que quan es genera calor, aquest genera vapor i l’expulsa mitjançant un sistema de refrigeració. Totes aquestes novetats fa que la nova Xbox sigui 4,5 vegades més potent que Xbox One. La consola ens aseguren desde Microsoft serà compacta i ens sorprendran.

Els jocs i el preu, les grans incògnites

Tot i que la gran protagonista són les especificacions i la idea de Microsoft d’acabar amb les generacions de consoles, la importància de les consoles són els seus jocs. Una part positiva és la retrocompatibilitat dels jocs de Xbox One i Xbox 360, i des de Microsoft asseguren que no hi haurà jocs exclusius per Project Scorpio. És segur que podrem jugar al nou FIFA 18, el nou Call of Duty i altres títols que arribaran a totes les plataformes a una qualitat molt alta, però i els jocs exclusius? En un període on Microsoft ha anunciat la cancel·lació de títols importants com Scalebound i Fable Legends, han d’apostar fort per jocs com Sea of Thieves, Crackdown 3 i noves entregues d’Halo i Forza Motorsport. I el preu?, superaran els 500€?, reduiran costos per ser més competitius? Totes aquestes incògnites les coneixerem al proper E3 17 que pinta molt interessant.

 

 

Sobre l'autor

Jesús Cinto

Jesús Cinto

Enamorat dels videojocs des de que tinc sentit comú. Puc jugar a tot i a totes hores. E-sports, jocs indies, tecnologies... dormir és secundari.

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers