Google

Per què el Huawei P10 pot ser un èxit

Escrit per Miquel Orozco

Fa unes setmanes vam analitzar el Huawei P10, el nou buc insígnia de la marca xinesa. L’hem pogut tenir a les nostres mans suficient temps per descobrir que amaga un potencial que a primera vista no es veu.

Les primeres impressions del dispositiu no van ser gaire bones. En el Mobile World Congress on es van presentar mòbils quasi sense marges i on cadascun destacava per algun aspecte en concret, el Huawei P10 tenia un disseny força conservador (que no vol dir lleig i era, a més, molt similar a l’iPhone) però a simple vista no innovava en cap aspecte, semblava un mòbil més.

Si tenim en compte que a Espanya el prestigi de la marca Huawei no està al nivell d’altres marques grans com LG o Samsung, no ajudava gaire a agafar-li confiança al P10, encara que sigui el màxim de gamma de Huawei. Per molta gent, Huawei és una marca xinesa més (encara que gran part de les marques de la telefonia mòbil sigui oriental).

Malgrat això, és possible que aquesta “immobilitat” per part de Huawei amb el Huawei P10, sense presentar cap mòbil aparentment trencador, pot ser la seva clau de l’èxit.

Aquest any les previsions apunten que veurem molts mòbils sense marges i les pantalles grans seguiran en auge. Aquesta és una bona notícia pel sector ja que podrem disposar de mòbils amb pantalles més grans però sense que les dimensions del dispositiu es vegin afectades. Ara bé, no tothom vol mòbils amb pantalles grans i sense marges. Una gran part de la població vol un mòbil amb una pantalla de no més de 5 polzades i que no tingui marges també pot ser un aspecte negatiu que afecti a la utilitat, sobretot a l’hora de fer servir el mòbil amb una mà (i no tocar sense voler els laterals, tal i com passava amb el Galaxy S7 Edge).

També t‘interessarà:  Aquest és el disseny del nou OnePlus 5

També un aspecte que vam destacar en l’anàlisi va ser la fiabilitat del dispositiu. El rendiment és excel·lent, la càmera espectacular i la bateria compleix. No disposa quasi de punts febles. És un mòbil que en l’ús del dia a dia no decep, sinó que funciona com un rellotge i fregant la perfecció.

La càmera també és molt destacada, creada conjuntament amb Leica. Disposa d’uns colors molt vius i fidels a la realitat, amb un zoom digital de dos augments i una càmera de 20Mpx. Podríem considerar que és un dels mòbils amb millor càmera del mercat. Aquest aspecte és molt apreciat per fotògrafs professionals i amants de la fotografia.

I si a això li sumem l’agressiva campanya publicitària i de màrqueting que està realitzant Huawei, pot ser que aconsegueixin amb el P10 un bon nínxol de mercat. Només hem de navegar per Internet i fixar-nos en la multitud d’anuncis de Huawei que apareixen per les webs.

Considero que el Huawei P10 no és per la gent que vulgui fardar del seu mòbil, sinó que és per un tipus de gent que vulgui un mòbil per la funcionalitat, que necessiti el mòbil per treballar o per “explotar-lo” dia a dia. Per les persones que necessitin el mòbil com una eina diària. Per aquest tipus de persones, el Huawei P10 no decebrà sinó que serà un company excel·lent en la quotidianitat.

Aquestes persones tindran un mòbil molt potent a les seves mans, però poc útil pel “postureig”.

Anàlisi | Anàlisi del Huawei P10, el mòbil de l’excel·lència

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers