Últimes notícies

Repassem tot el que ens ha donat l’any 2017

Any 2017
Escrit per Marc Celeiro

Sens dubte, l’any que finalitzem avui no ha estat massa tranquil, ni tan sols en el món de la tecnologia: L’arribada de nous dispositius, la publicació de nous videojocs i canvis importants en el món d’Internet han fet del 2017 un any molt intens. I des de PCatalà no podíem menjar-nos el raïm sense valorar tot el que ens han portat aquests darrers dotze mesos.

El més cercat a Google

El cercador Google

No podem començar d’una altra manera si no és parlant del més cercat aquest any a Google, el cercador en línia per excel·lència. Com cada any, abans de les festes de Nadal, l’empresa nord-americana fa públiques les tendències de cerca desglossades per països però també en l’àmbit internacional.

Arreu del món, el terme més cercat a Google aquest any ha estat l’Huracà Irma, que va afectar la zona de Florida, Cuba i Puerto Rico. En segona i tercera posició tenim l’iPhone 8 i l’iPhone X respectivament. Personalment trobo curiós que l’iPhone X, que ha trencat les línies que s’han anat seguint aquests darrers anys i que l’iPhone 8 també ha continuat, no sigui el més cercat. Però també en podem fer una segona lectura, i es que ambdós estan dins del top 3 de cerques  en l’àmbit mundial, i no és precisament fàcil. Finalment, en quart i cinquè lloc respectivament, tenim a Matt Lauer -periodista nord-americà- i Meghan Markle, que s’ha promès amb el Príncep Harry d’Anglaterra.

També t‘interessarà:  Xiaomi presenta nous dispositius per aquest 2018

A nivell espanyol, el més cercat ha estat el terme Catalunya, seguit de l’atemptat de Barcelona, Bimba Bosé, Carles Puigdemont i Ángel Nieto.

 

I a PCatalà? Quins han estat els articles més llegits?

El primer lloc se l’emporta Els 7 millors mòbils que veurem aquest 2017, on vam fer una predicció dels dispositius que marcarien aquests dotze mesos (i no anàvem massa errats). La medalla de plata se l’emporta l’article on parlàvem d’EverybodyFly, un projecte desenvolupat a Catalunya, i el top 3 acaba amb la notícia de Les aplicacions que Julian Assange recomana als catalans.

 

Abans d’acabar, però, en nom de tot l’equip de PCatalà volem fer un agraïment a tots els lectors que ens llegiu setmana rere setmana i us desitgem un bon 2018 ple de tecnologia i videojocs 😉

Sobre l'autor

Marc Celeiro

No paro mai quiet. M'encanta desenvolupar aplicacions i trastejar ordinadors i mòbils. A vegades també faig webs i escric articles. Suposo que sóc una mica friqui de la informàtica...