Últimes notícies

Els robots de repartiment a domicili ja són una realitat

Starship Technologies
Dídac Barrena
Escrit per Dídac Barrena

Si Amazon volia dominar el repartiment a zones rurals per l’aire mitjançant drons, Starship Technologies vol ser el rei dels repartiments urbans de curta distància. Com ho vol aconseguir? Doncs amb uns robots totalment autònoms capaços de fer-nos arribar les comandes a la porta de casa.

Un simpàtic robot completament connectat

Starship Technologies és una companyia fundada pels creadors de Skype i creada l’any 2014 i des d’aleshores ha anat creant prototips, expandint i millorant el seu producte. Finalment han aconseguit desenvolupar un robot terrestre autònom capaç de portar comandes des de la porta de l’establiment fins a la porta de casa teva.

Starship Technologies

Starship Technologies, el robot de repartiment

El robot té sis rodes que li permeten esquivar els obstacles més típics de la ciutat, com les voreres. A més a més, incorpora multitud de càmeres i sensors que permetran controlar en tot moment l’entorn del robot així com els vianants, evitant xocar amb qualsevol cosa. Finalment, té un compartiment on dipositar la comanda que es bloqueja durant tot el trajecte per evitar furts.

Apte per la ciutat

Starship Technologies ha desenvolupat aquest robot per cobrir la demanda de comandes petites i de curta distància, com per exemple de menjar o objectes de primera necessitat dins d’una localitat o barri. D’aquesta manera volen que els robots s’ocupin dels trajectes curts perquè els repartidors humans prefereixen els desplaçaments llargs perquè els reporten més beneficis.

Starship Technologies

El robot esquivant obstacles per portar una pizza

El funcionament és senzill: el robot rep la comanda i es dirigeix cap a l’establiment, l’encarregat diposita la comanda dins el robot i aquest inicia el trajecte fins al destinatari. Quan arriba al seu destí, el client rep una notificació al mòbil que li permetrà desbloquejar el compartiment del robot i agafar els productes.

També t‘interessarà:  SquidApp supera el milió de descàrregues

Partners i disponibilitat

Ara per ara aquest servei està en fase de proves als Estats Units però està rebent bons comentaris per part dels seus partners, com DoorDash food, empresa de repartiment de menjar a domicili, SwissPost o Domino’s Pizza.

Més informació | Starship Technologies

Sobre l'autor

Dídac Barrena

Dídac Barrena

Del 94. Enginyer Electrònic, Industrial i Automàtic. Sempre al dia sobre tecnologia, apassionat de tot el que comenci per "smart" i amant dels jocs amb bona història.