Esdeveniments Proximitat

Sabadell es converteix en la seu de l’enginyeria informàtica per un dia

Escrit per Miquel Orozco

Ahir divendres 17 de març es va celebrar a Sabadell el VIII Congrés RITSI, que va convertir la ciutat en la seu de l’enginyeria informàtica per un dia. Fa uns dies ja us vam parlar del Congrés RITSI, però pels que sigueu nous es tracta d’un esdeveniment centrat per a enginyers o futurs enginyers informàtics amb expositors, xerrades i networking ja sigui per fer contactes, conèixer noves empreses, trobar feina o simplement divertir-se.

Tot es va celebrar en la Fira de Sabadell, aprofitant les instal·lacions d’exposició i els auditoris dels quals disposa la Fira. L’acte es va iniciar amb la cerimònia d’obertura presidida per Jordi Puigneró, Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya; Eduard Martín Lineros, Degà del Col·legi d’informàtica de Catalunya; Daniel Franco, director de l’Escola d’Enginyeria de la UAB, Assumpció Guasch, representant del Col·legi Tècnic i grau en Enginyeria Informàtica de Catalunya i Juan Ramón Palomino, President de l’Associació RITSI.

Moment en que Jordi Puigneró demana que les noies s’aixequin

En l’acte sobretot van donar èmfasi a la falta de dones en la carrera d’Enginyeria Informàtica, on fins i tot en Jordi Puigneró va fer aixecar a les noies de l’auditori com a gest per demostrar que hi ha força noies que estudien aquestes carreres i que s’han de fer notar.

A continuació es van realitzar altres xerrades paral·leles, una d’elles, la d’Elisabet Girvent Valls, Directora de comptes de LinkedIn, on va donar trucs als estudiants per crear-se un bon perfil de LinkedIn i posicionar-se ben amunt en el cercador de la xarxa social per tal que les empreses els trobin els primers. Però també hi va haver xerrades del nivell de Microsoft, GDG, Barcelona Supercomputing Center, Telefónica o IBM.

Xerrada d’Elisabet Girvent Valls

A part de les xerrades també hi va haver una gran zona d’expositors d’empreses on els assistents podien conèixer-les i veure el que oferien. Dos dels estands més grans eren: el de Microsoft, on mostraven les seves tauletes i productes que disposen i el de MSI, on tant exposava els seus productes (plaques base i targetes gràfiques gaming) com deixava provar als estudiants la seva tecnologia de realitat virtual i gaming.

Estand de MSI

Nosaltres hem estat parlant amb les empreses que hi assistien i sobretot buscaven talents, estudiants que destaquessin per contractar-los en la seva companyia. Aquest esdeveniment demostra que hi ha una gran sortida en el sector de l’enginyeria informàtica i on, fins i tot, jo que assistia com a premsa, em demanaven que els enviés un currículum.

També t‘interessarà:  Activision durà Call of Duty WWII al Barcelona Games World 2017

Aquesta edició del VIII Congrés RITSI ha superat el miler d’assistents, tant d’estudiants de Catalunya com d’autocars que venien d’universitats on imparteixen enginyeria informàtica d’arreu d’Espanya. Una edició on s’ha demostrat tant l’interès dels estudiants d’aquesta carrera per aprendre (ja sigui assistint a xerrades o passant pels estands dels expositors) com de les empreses per descobrir joves talents.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!