Últimes notícies

S’allibera la bèstia: els Intel Core i9 ja són oficials

Escrit per Miquel Orozco

Fa unes setmanes us vam comentar que Intel contra-atacaria als Ryzen d’AMD amb un nou model superior als Core i7 que actualment coneixem, i just avui s’ha complert.

Aprofitant el Computex 2017, Intel ha presentat el seu nou Intel Core i9 juntament amb altres models de Core i5 i i7. Aquesta nova artilleria de processadors els ha anomenat “X SERIES“, formada per 4 models de Core i9, un i5 i quatre i7 que funcionarien sobre el socket 2066 de la placa Intel X299.

Les novetats dels X SERIES

Aquests nous processadors estan ideats per a cumplir les exigències tant de jugadors com de creadors de continguts digitals. I és per això que tenim des d’un i5-7640X amb un preu de 242 dòlars fins un Core i9-7980XE per un preu de 1.999 dòlars.

Els consumidors esperàvem que amb l’aparició dels Intel Core i9 que anaven a competir amb els preus reduïts d’AMD incitaria a Intel a baixar els preus dels seus processadors inferiors, però sembla que no ha estat així. Els nous i7 segueixen la línia de preus que sempre ha tingut aquesta gamma i el model d’entrada (més barat) dels Core i9 surt per 999 dòlars, poc a l’abast de particulars.

També t‘interessarà:  PGS, un mòbil amb aires de consola

El potencial dels Core i9

De totes maneres no hem de despreciar aquests processadors, ja que el model més barat, el Core i9-7900X disposa de 10 nuclis de 14nm, 140W i 3,3/4,3GHz. Si parlem del model de 1.999 dòlars, tenim 18 nuclis amb 36 threads, una veritable monstruositat en quan a potència per a un ordinador.

Intel també ha aprofitat per donar algún detall de la 8a generació de processadors (coneguts com a “Cofee Lake), afirmant que seran un 30% més potents que els Kaby Lake.

Aquesta nova aposta d’Intel pot ser el detonant que faci perdre adeptes a AMD, però amb aquests preus continua sent difícil que aconsegueixin un públic “gamer”, ja que està força apartat del rang de preus al que Intel ens té acostumats.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers