MWC18 Proximitat

Serimag, el reconeixement intel·ligent de documents català

Serimag
Escrit per Miquel Orozco

En aquest Mobile World Congress hem vist moltes noves tecnologies i marques de dispositius mòbils que ho han donat tot per a cridar l’atenció dels mitjans. Però també hi ha empreses catalanes que destaquen per la seva tecnologia i experiència al darrere.

Us parlem de Serimag, una empresa catalana amb seu a Sant Just Desvern especialitzada en el reconeixement intel·ligent de documents mitjançant una intel·ligència artificial pròpia. Fins ara la digitalització i interpretació de documents s’ha realitzat manualment i sota la supervisió de personal d’una empresa, però aquesta feina manual i automàtica la poden realitzar màquines per estalviar recursos i poder destinar aquestes persones a realitzar tasques més útils i de major retorn per l’empresa.

Serimag

La seva intel·ligència artificial permet identificar i interpretar documents, classificar-los, extreure dades, detectar firmes, verificar que les dades siguin correctes entre més funcions que se li poden ensenyar. Això permet enviar documents a aquesta “intel·ligència” i et pots oblidar de controlar si tot és correcte i classificar-ho. Asseguren una tasa d’un 90% d’encerts.

També t‘interessarà:  Alcatel presenta 5 nous mòbils a dos dies del MWC

També han creat una tecnologia de captura de documents mitjançant el mòbil. Però no es tracta de la clàssica aplicació d’escànner per a mòbils, sinó que permet capturar amb la càmera un document i adaptar-la perquè pugui ser interpretada amb la intel·ligència artificial. Destaquen la utilitat per un banc, que fent una fotografia d’un xec ja el tindrien escanejat, interpretat i classificat.

Serimag

Aquesta tecnologia no està dirigida al públic general sinó a empreses que vulguin utilitzar-la, ja que és molt “adaptable” i pot modelar-se a les necessitats de l’empresa.

Fa uns 10 anys que desenvolupen aquesta tecnologia i ja estan treballant per a algun gran banc i asseguradores, un tipus d’empreses que disposen d’una gran quantitat de documentació que necessita ser tractada.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!